Kommentar: Inters aldersproblem

Kaptein og klubbikon Javier Zanetti ble nylig hyllet da han passerte Giuseppe Bergomis klubbrekord i antall kamper. Il Capitanos 38 år gamle kropp er unntaket vi lever veldig godt med, mens spillerstallen forøvrig trenger å bli betydelig yngre uten å miste Scudettoen av syne.

La Gazzetta dello Sport satte nylig fokus på aldersfordelingen i Inters tropp, og statistikken ser ikke pen ut for Nerazzurri. Ikke bare er andelen godt over 30 betydelig større enn ønskelig, men de yngste spillerne har ennå ikke vist seg å kunne prege kamper og vippe resultatene i vår favør.

GdS sin oversikt over aldersfordeling

Sju mann under 25

Av 25 spillere i stallen er bare sju stykker under 25 år, Andrea Ranocchia, Mauro Zárate og Ricky Álvarez sogar med knapp margin. Lengre nede finner vi fortsatt uprøvde Andrea Poli, en anonym Luc Castaignos og en Coutinho og Joel Obi som det knyttes store forventninger til. I all rettferdighet er den unge kvoten svært lovende på papiret, og vi har neppe sett det beste av disse ennå. Ranieris dilemma er likevel klart: Vi har 13 poeng opp til tabelltopp, og da blir det en tålmodighetsprøve å drive spillerutvikling på veien.

Kaptein Zanetti leder altså den eldre garde, som inkluderer meget viktige spillere som Lucio, Samuel, Maicon, Cambiasso og Forlán. Unikumet fra Argentina synger etter alt å dømme på siste verset, og som forsvarsspillere i en stadig hurtigere internasjonal fotball kan vi ikke lengre lene oss på de fire søramerikanerne som gav oss CL-triumf for to år siden.

Midtbanen nærmest fornying

Jonathan og Andrea Ranocchia er de fremste kandidatene til å spille seg inn i en førsteellever, men det er ikke lenge til begge er over 25 år. Ryktene går for tiden om nye brasilianske forsvarere som skal inn i januarvinduet, og det kan bli en etterlengtet fornyelse på posisjonen som virket bunnsolid i så mange sesonger post-Calciopoli.

Inters aldrende forsvar

Joel Obi har allerede bidratt i de fleste av sesongens kamper, men har fortsatt til gode å prege begivenhetene. Når Andrea Poli nå er tilbake fra skade, kan vi sammen med Coutinho et hakk foran på banen se konturene av fremtidens Inter-midtbane. Da vi i tillegg besitter 27 år gamle Sneijder og 29 år gamle Thiago Motta er denne lagdelen minst prekær i mellomlangt perspektiv.

Da er det verre med spissplassen, der 27 år gamle Giampaolo Pazzini leder rekken sammen med den aldrende og stadig mindre skarpe Diego Milito (32), og for tiden skadde Diego Forlán (32). Luc Castaignos har ikke sett ut som en fremtidig superspiss, men kan også sies å være produktet av et sviktende kollektivt angrepsspill.

To tanker i hodet samtidig…

Totalt sett står Inter per dags dato med kun to-tre spillere under 25 år som faktisk utgjør en forskjell på jevnlig basis. Høy gjennomsnittsalder i seg selv er intet problem, men når flere av bærebjelkene begynner å vise tydelige svakhetstegn og det ikke finnes naturlige erstattere av høy kvalitet bør alarmen ringe klart og tydelig. Når dette skjer samtidig med at de andre toppklubbene drar fra i Scudetto-løpet har Beneamata et dobbeltproblem som Marco Branca vil ha sin fulle hyre med å løse.

Bilder: Faksimile fra La Gazzetta dello Sport, Wha’ppen på Flickr

Kommentarer på fcinter.no reflekterer den enkelte forfatters oppfatninger, og er ikke supporterklubben sitt offisielle syn.