Før kampen: Inter–Barcelona

10. des. 2019

Tabelltoppen i Serie A er inntatt, men i Champions League har ikke laget funnet helt flyten. I kveld har Inter likevel mulighet til å spille seg til avansement, med en seier hjemme mot mektige Barcelona.

Det er vanskelig å ikke la tankene fare til en april-kveld i 2010, da Barcelona kom på besøk til Stadio Giuseppe Meazza i trippelsesongen. Med et islandsk vulkanutbrudd som utløsende faktor for den lange bussturen mellom Spania og Italia, var Mourinhos Inter den gang nådeløse og vant 3–1 i den første semifinalekampen.

Potten er ikke like stor i kveldens oppgjør, men det står likevel om avansement for et Inter som har snublet gjennom gruppespillet så langt. Lenge så det ut til å ordne seg borte i Dortmund, men det endte med tap 2–3 og poenglikhet med tyskerne. Inter er likevel foran på både innbyrdes oppgjør og målforskjell, så CL-skjebnen er helt i egne hender.

Contes store øyeblikk

Trener Antonio Conte møtte pressen mandag, og innser hvor avgjørende denne gruppefinalen kan bli:

«Dette er et viktig øyeblikk for oss: hvis vi skrur klokken tilbake til CL-trekningen, så vi med en gang at vi måtte spille for avansement i siste kamp mot Barcelona. […]. Det er viktig for alle: miljøet rundt klubben, spillerne og for meg personlig

Antonio Conte

Med personlig prestisje på spill og en helt særegen vinnervilje, hadde også Conte noen ord å si om det rent taktiske før kampen:

«Det er umulig å tro at ikke Barcelonas pasningsspill vil gi oss problemer. Vi er nødt til å være kompakte, modige i taklingene og behandle ballen godt for å sette dem under press.»

På bortebane gikk Inter til slutt av banen med 1–2, men det var mange positive elementer å ta med seg også fra Nou Camp i oktober.

Sannsynlige lagoppstillinger

Sanchez, Sensi, Barella, Gagliardini er ute for Inter, mens Candreva er tvilsom til kampen.

For første gang på åtte år blir Lionel Messi vraket til en CL-kamp når han er spilleklar. Selvsagt handler dette om å spare juvelen til den kommende El Clasico. Det passer nok Inter utmerket, siden den argentinske geiten som vanlig var vanskelig å håndtere i bortetapet tidligere i høst.

Kveldens kamp starter 21:00 og blir sendt på Viasport 1 og Viaplay

Bilder: inter.it og faksimile fra whoscored.com

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.