Før kampen: Inter – Atalanta

I kveld klokken 18:00 fortsetter Inter jakten på Roma i Serie A. Stedet er Giuseppe Meazza og motstander er Atalanta. Topp mot bunn. Inter innehar som kjent 2.plassen, mens Atalanta ligger som nummer 18 på tabellen før den 35.serierunden sparkes i gang. Laget fra Bergamo har to poeng opp til den flatterende 17.plassen som Bologna foreløpig innehar.

Til tross for klasseforskjellen lagene imellom før kampstart, skal verken Mourinho eller spillerne ta for lett på Atalanta. Gjestene har vist seg vanskelig å spille ut den seneste tiden, med enten knappe seire eller desto knappere tap. Og 1-1-resultatet da lagene møttes på Stadio Atleti Azzurri d’Italia understreker det.

Kanskje har vi lov å håpe på en reprise fra forrige sesong? Siste kamp i sesongen på Meazza hvor hjemmelaget til slutt tok alle poengene i en forrykende 4-3-kamp. Den kampen var forøvrig Luis Figos siste. Hvem glemmer vel de stående ovasjonene og respekten som ble vist Inters tidligere nummer 7?

Skal kampen i kveld være en anledning for å starte for den nåværende nummer 7? Jeg tenker på Ricardo Quaresma. McDonald Mariga. Marco Materazzi. Friske ben og hoder i denne tida hvor kampene kommer tett som hagl. Hva Mourinho ser for seg kampen i kveld er vanskelig å tyde. Spesielt med returkampen i Champions League mot Barcelona på onsdag hengende over seg.

Dog har ikke José Mourinho noengang vært kjent for å spare på kruttet uansett anledning. Og Inter trenger tre poeng i kveld og i de resterende tre seriekampene, samtidig som Roma må snuble om Inter kan ta med seg nok en Scudetto hjem til Milano. Dagens Inter-tropp skal både være god og stor nok for å gi alt pluss litt til i Champions League såvel som i Serie A.

Begge lag trenger tre poeng i kveld, i jakten på henholdsvis Scudetto`n og for å unngå nedrykk til Serie B, noe som bør gi fremoverrettet spill og forhåpentligvis jevnt over en morsom forestilling.

Inter mangler fortsatt Francesco Toldo og Davide Santon som trener seg opp etter skader. Maicon fikk seg en ordentlig smell i duell med Lionel Messi i tirsdagens kamp mot Barcelona, men er inkludert i troppen. Goran Pandev har blitt far iløpet av uken som har gått, og er dermed hjemme for kvelden.

Mario Balotelli var i utgangspunktet tatt ut i troppen til kvelden kamp, men etter et møte med president Massismo Moratti ble unggutten sendt hjem. Dermed fortsetter sagaen om supertalentet som aldri vokser opp.

Atalanta på sin side mangler Edgar Barreto, Leonardo Talamonti, György Garics og Paolo Zanetti.

Inter sin tropp i helhet; Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Vid Belec; Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu; Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Rene Krhin, McDonald Mariga, Esteban Cambiasso; Samuel Eto’o, Diego Milito, Marko Arnautovic

Bilde: inter.it