Spillervurderinger: Inter – Atalanta

Mellom slagene i Champions League møtte Inter Atalanta i det som er en svært viktig kamp i innspurten om seriegullet i Serie A. Til tross for en ruskete innledning, der Simone Tiribocchi kunne gi Atalanta ledelsen etter fem minutter, snudde Inter kampen og vant til slutt komfortbelt 3-1. Diego Milito scora sitt 20. seriemål for sesongen, mens McDonald Mariga og Cristian Chivu scora sine første mål for klubben etter henholdsvis elleve og 89 kamper. Inter leverer ingen storkamp, men gjør det som er nødvendig, selv med en betydelig “turn-over”. Dette viser styrken i Inter-gruppa, både i kvalitet, kvantitet, men framfor alt i mentalitet.

Spiller for spiller vurderer jeg prestasjonene på denne måten:

Julio Cesar: 6
Blir ikke satt på noen store prøver og tar det som kommer greit. Undertegnede forundrer seg stadig over hvorfor Cesar gir bort øvre delen av målet sitt ved én-mot-én-situasjoner. En keeper som blir stående lenger skaper usikkerhet i motspiller og redder flere baller.

Javier Zanetti: 7
I Maicons skadefravær og i anledning turn-over spilte Zanetti i sin gamle rolle som høyreback. Dette løser han på en bra måte. Valdes var sliten og lei etter vel 20 minutters spill og begynte å kaste seg rundt i enhver duell. Valdes var fullstendig taus og ble bytta ut, takket være Zanettis innsats.

Ivan Cordoba: 7
En sjelden sjanse for colombianeren i spann med Materazzi. Løser oppgavene sine brukbart og viser at han er et pålitelig tredjevalg som stopper. Nær scoring i andre omgang.

Marco Materazzi: 7
Som alltid merker man når Matrix er i aksjon. Knalltøff i duellene og løser oppgaven Tiribocchi bra sammen med Cordoba. Minus for plassering ved Atalantas scoring, men gjør opp for det med en god kamp.

Cristian Chivu: 7,5
Etter 89 kamper i Inter-drakta løsna det endelig for Caschetto (hjelm, egen oversettelse) Chivu. 3-1-scoringa avslører gode tekniske ferdigheter hos venstrebacken. Løser sine oppgaver bra og viser godt samarbeid med Muntari. Har vist mental styrke ved å komme tilbake etter den stygge hodeskaden. Viser gode offensive tendenser, ofte med i angrep.

Sulley Muntari: 7
Etter å ha vært utelatt av laget i lang tid etter dårlige prestasjoner presterer endelig Muntari en brukbar kamp. Gjør ingenting spektakulært, holder det på et enkelt nivå. Kriger og er med på å sørge for at Inter vinner midtbanekampen, en nøkkel til seieren i dag. Kunne fort fått en scoring, men Coppola gjør en fin redning.

McDonald Mariga: 8
Inters soleklart beste spiller i denne kampen. Gjennom førsteomgangen vinner han ball etter ball og nøytraliserer angrep etter angrep. Får også kreditert 2-1-scoringa, veldig gøy for kenyaneren. Viser enormt løpskraft og også tekniske ferdigheter. Klarer Mariga å opprettholde dette nivået og utvikle seg videre har Inter gjort nok en god handel på transfermarkedet. Viser få tegn til å være sliten mot slutten. Spennende!

Dejan Stankovic: 6
Spiller ingen spesielt god kamp i dag, men kunne fort kommet på scoringslista ved et par anledninger. Det fine med denne spilleren er at han alltid gir 110% selvom det skulle gå trådt i en kamp. Uvurderlig spiller å ha i stallen når man kjemper på tre fronter.

Wesley Sneijder: 7
Viser hele tiden vilje og initiativ. Skaper nærmest på egenhånd situasjonen som fører til 2-1 og serverer også Milito, noe heldig, assist til 1-1-målet. Beviser nok en gang at han er en fantastisk fotballspiller som er enormt viktig for Inter. Spiller aldri en dårlig kamp. Bytta ut i pausa med en muskelskade, noe som setter nervene i høygir for alle som er glade i Inter.

Diego Milito: 7
I sårt behov av hvile, men måtte i aksjon igjen. Milito er en spiller av enorm utholdenhet og styrke som tåler å spille uke inn og uke ut. Viser klinisk presisjon ved scoringa og er som alltid tilgjengelig for pasninger. Fortsetter å imponere i sitt første år som Inter-spiller og passerer 20 scorede seriemål. Det er intet mindre enn imponerende.

Samuel Eto’o: 7
Vil så ufattelig mye, men det blir veldig sjelden mål av det. Det merkes at han frustreres av det, men Eto’o gjør alltid en mannsjobb likevel for laget. Utlyser stor profesjonalitet når han gang på gang gjør den jobben laget trenger. Kunne fort havna på scoringslista.

Innbyttere:

Esteban Cambiasso: 7
Leverer en god kamp og gjennomfører viktige oppgave som stabilisator på midten. Blant de beste i verden i sin posisjon.

Thiago Motta:
Spiller for lite til å få en karakter, men bidrar til å stabilisere midtbane og styret skipet inn til tre poeng. Coppola i veien for nettkjenning.

Marko Arnautovic:
Kommer inn med enorm entusiasme og viser prov på kvaliteter. Satte fart i angrepet i andreomgang og kunne fort fått en scoring.