Før kampen: Fiorentina–Inter

Dagens kamp er en utrolig viktig kamp for begge lag involvert, men oppladningen har for det meste dreiet seg om Diego Milito og hans skade. Fraværet sies å være på 6 til 8 måneder, noe som er langt for en spiller som snart fyller 34 år – kanskje for langt også. Således kan dette være begynnelsen på et liv uten den store Diego Milito.

Andrea Ranocchia

Fiorentina var et lag det ble knyttet stor spenning til før sesongen. De startet bra, men likt Inter, har også de dabbet av i det siste. Faktisk har de dårligere form å vise til enn Inter. På de siste seks kampene, har de samlet fire poeng. Inter har åtte. Derfor vil dagens kamp være en batalje mellom to lag som bør være veldig gira på å snu trenden.

Og i den bataljen skulle nok Inter veldig gjerne hatt med seg Diego Milito. Forhåpentligvis vil de andre spillerne klare å kanalisere dette til en positiv ting. Ellers mangler Walter Samuel, Gaby Mudingayi, Joel Obi, Luca Castellazzi og Cristian Chivu. Fiorentina har en litt greiere fraværssituasjon, men mangler spillere som Mati Fernandez, Michele Camporese og Giuseppe Rossi.

Som det allerede har blitt nevnt: I dag fortsetter vi med firemannsforsvar. Det betyr trolig en forsvarsfirer med Zanetti og Nagatomo på backene, mens Ranocchia og Juan Jesus tar midtstopperplassene. Kovacic hadde en særdeles sterk kamp mot Cluj på torsdag, og får fortsette i dag. Med seg får han trolig Cambiasso og Kuzmanovic. Foran midtbanespillerne, og bak spissene, står Fredy Guarin. På topp blir det Palacio og Cassano.

Fakta og statistikker

  • På de siste 22 kampene har Fiorentina bare vunnet over Inter én gang. Det var 8. februar 2006. I de andre 21 kampene har Inter vunnet 17 og spilt fire uavgjort.
  • Inter og Roma er de eneste lagene i Serie A som har til gode å spille en 0-0-kamp denne sesongen.
  • Esteban Cambiasso har scoret 47 mål siden han ankom Italia. Fem av de har kommet mot “yndlingsmotstanderen” Fiorentina.
  • Vincenzo Montella, Fiorentinas trener, møter Inter for sjette gang i trenerkarrieren. I de kampene har han vunnet én, spilt to uavgjort og tapt to. Inter har scoret i alle kampene.
  • Nicola Rizzoli er dagens dommer. Fiorentinas statistikk er 6-8-9, mens Inter har 17-4-6.

Forrige oppgjør

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 27 Belec, 30 Carrizo

Forsvar: 6 Silvestre, 7 Schelotto, 23 Ranocchia, 31 Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo

Midtbane: 4 Zanetti, 10 Kovacic, 11 Alvarez, 14 Guarin, 17 Kuzmanovic, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi

Angrep: 8 Palacio, 18 Rocchi, 99 Cassano, 47 Colombi

Diego Milito, Walter Samuel, Gaby Mudingayi, Joel Obi, Luca Castellazzi og Cristian Chivu er ikke med. Angrepskrisen gjør at Matteo Colombi blir med. Det er en spiss som ikke er fast på Primavera-laget engang.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
J.Zanetti – Ranocchia – Juan Jesus – Nagatomo
Cambiasso – Kuzmanovic – Kovacic
Guarin
Cassano – Palacio

Fiorentina starter trolig slik:

Viviano
Tomovic – Rodriguez – Savic – Pasqual
Aquilani – Pizarro – Borja Valero
Cuadrado – Jovetic – Ljajic

Bilder: inter.it