En skammelig forestilling

Det var ikke mye som stemte i går. Det var starten på en tung tid uten Diego Milito, spillerne virket ikke å være tilstede og Fiorentina og deres personell malte og danset på, mens Walter Samuel, den lederen vi kunne trengt i forsvaret, satt på tribunen. Etter en slik fadese av en kamp er det ikke vits i å peke ut enkeltspillere, dette kom som et resultat av det kollektive sviktet, men undertegnede tør påstå at Fredy Guarin var dårlig i går.

Vi var tidlig vitne til at dette ikke kom til å gå som vi hadde håpet. Fiorentina fikk rom og tid nok til å gjøre som dem ville. Allerede de første minuttene så vi at spillernes hoder – det frister også å si kroppene – ikke var der de skulle være. Like etter vi hadde passert 10 spilte minutter, kunne en (selvfølgelig) umarkert Ljajic heade ballen enkelt i mål bak en sjanseløs Handanovic.

Javier Zanetti

Og slik fortsatte de første 45 minuttene. Fiorentina hadde ball, koste seg med den, ga den litt til Inter, vant den fort tilbake. Helt til Jovetic valgte å smelle den i krysset i en fart rapportert rett under 100 km/t.

Om det var noe håp igjen, så var det håpet om at ting skulle forbedre seg til andreomgang. Men slik gikk det ikke. Først satte Jovetic inn 3-0 etter en nydelig assist fra Aquilani, før Ljajic helt uforstyrret fikk styre inn 4-0. En fadese var et faktum.

Lite ble gjort og lite ble forandret. Eneste å ta med seg videre var Antonio Cassanos herlige langskudd. For selv om Cassano fikk pyntet litt på resultatet, var dette en opptreden som leverte til stryk. I går var det ti Inter-spillere som ga et inntrykk av å ville gjøre noe helt annet enn å spille ball mot Fiorentina. Eneste unntaket er Samir Handanovic. Og bare Gud vet hvor stygt det kunne endt uten en slik mann helt bakerst.

Antonio Cassano

Høydepunkter

http://www.youtube.com/watch?v=vEbEaVFGykE

Kampfakta

Fiorentina 4-1 Inter (Pause: 2-0)

Målscorere: Ljajic 13, 65, Jovetic 33, 55, Cassano 87

Fiorentina: 1 Viviano; 40 Tomovic, 2 Gonzalo, 15 Savic; 11 Cuadrado (Llama 83), 10 Aquilani, 7 Pizarro (Sissoko 69), 20 Borja Valero, 23 Pasqual; 22 Ljajic, 8 Jovetic (El Hamdaoui 73)

Inter: 1 Handanovic; 4 Zanetti, 23 Ranocchia, 40 Juan Jesus, 55 Nagatomo; 19 Cambiasso, 17 Kuzmanovic, 10 Kovacic (Alvarez 46); 14 Guarin (Pereira 58); 99 Cassano, 8 Palacio (Schelotto 76)

Dommer: Nicola Rizzoli

Gule kort: Pasqual 27, Pizarro 37, Ranocchia 47, Guarin 56, Juan Jesus 59, Pereira 67, Savic 71

Bilder: inter.it