Før kampen: Empoli – Inter

Etter å ha gått på noe som kan kalles et forsmedelig tap mot Lazio, mye takket være Melos to hjerneblødninger, blir det nå viktig å få en god start for å beholde førsteplassen og holde de sterkeste konkurrentene på en akseptabel avstand.
Roberto Mancini
Empoli er dagens verter i vakre Firenze – på ikke fullt så vakre Stadio Carlo Castellani. Det var mange som var spente på hvordan Empoli skulle klare seg uten Maurizio Sarri, som nå gjør suksess i Napoli, men nyansatte Marco Giampaolo har fortsatt med den gode jobben til sin forgjenger. De har vunnet fire strake kamper, har scoret i elleve kamper på rad og ligger for tiden på en sterk åttendeplass i Serie A.
En god nyhet for Inter er at Empolis gode midstopper Tonelli trolig må belage seg på å starte kampen på benken. Likevel er det Saponara som har vært deres beste spiller i år, og mannen som må stoppes sammen med Massimo Maccarone. Ringreven har syv mål så langt i år, og feiret før jul et mål med å ta seg en slurk øl. Kanskje tar han seg et glass vin om han mot formodning skulle score i kveld også?
Inter gikk på tap i forrige runde, men leder fortsatt tabellen. Det kommer de dog med høy sannsynlighet ikke til å gjøre om man ikke tar med seg alle tre poengene fra Firenze. Mancini har ingen skader å bekymre seg for, og må bare klare seg uten Melo. Det gir treneren mange muligheter, men italieneren ser ut til å gå for en 4-3-3-formasjon med Brozovic og Kondogbia tilbake på midtbanen.

Kamptropp

Keeper: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni;
Forsvar: 5 Jesus, 6 Dodò, 12 Telles, 14 Montoya, 21 Santon, 23 Ranocchia, 24 Murillo, 25 Miranda, 33 D’Ambrosio, 55 Nagatomo;
Midtbane: 7 Kondogbia, 13 Guarin, 17 Medel, 27 Gnoukouri, 77 Brozovic;
Angrep: 8 Palacio, 9 Icardi, 10 Jovetic, 11 Biabiany, 22 Ljajic, 44 Perisic, 97 Manaj.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Miranda – Murillo – Telles
Brozovic – Medel – Kondogbia
Perisic – Icardi – Ljajic
Skorupski
Laurini – Costa – Barba – Mario Rui
Zielinski – Paredes – Buchel
Saponara
Maccarone – Pucciarelli
Kampen starter 18:00, og sendes på Viasat Sport og viaplay.no


Bilde: inter.it