Før kampen: Derby d'Italia

De foregående oppgjørene mellom Inter og Juventus har det ikke vært mye annet enn ære og tre poeng å spille om, men lørdag spilles det om viktige poeng i scudetto-kampen for gjestene, samt viktige poeng i kampen om CL-spill neste sesong for vertene.

Inter er i skrivende stund ett poeng bak både Roma og Lazio. Tar man utgangspunkt i at Lazio vinner sine tre kamper før sesongens siste kamp mot Inter, betyr det at Inter i praksis har råd til ett uavgjortresultat på sine tre neste kamper. Ettersom innbyrdes teller mer enn målforskjell i Serie A, holder det for Inter å vinne kampen mot Lazio selv om man er tre poeng bak.
Juventus har vunnet Serie A seks sesonger på rad, og for et par runder siden tydet det meste på at de atter en gang skulle ta med seg scudettoen hjem til Torino. Men etter å ha lidd poengtap mot nedrykkskandidaten Crotone og tittelutfordreren Napoli, i tillegg til en tung exit i kvartfinalen i Champions League, har menigmann i bianconeri-farger begynt å få bange anelser. Mens Napoli har et mer overkommelig program, må Juventus møte Inter og Roma på bortebane før sesongen er ferdig.
Inter har kun sluppet inn to mål de siste ni kampene. Totalt har man sluppet inn 23 mål på sesongens 34 kamper. Kun ett lag har bedre statistikk, med 20 mål imot på 34 kamper, og det er Juventus.
Gagliardini er fortsatt skadet, og er naturlig ikke med i troppen. Ingen Inter-spillere er suspenderte, men Cancelo, Ranocchia, Eder, D’Ambrosio, Perisic og Candreva er ett gult kort unna suspensjon.
Chiellini måtte ut med skade i kampen mot Napoli og er følgelig ikke klar til kamp. Det samme gjelder De Sciglio og Sturaro.
For de som ikke er på plass på Meazza, men ønsker å se kamp med andre nerazzurri, er det mulighet for å møtes på Pokalen i Oslo. Meld din interesse her, helst før 15:00.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 2 Lopez, 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 25 Miranda 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 8 Rafinha, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Cancelo – Skriniar – Miranda – D’Ambrosio
Borja Valero – Brozovic
Karamoh – Rafinha – Perisic
Icardi
Buffon
Cuadrado – Rugani – Barzagli – Alex Sandro
Khedira – Pjanic – Matuidi
Douglas Costa – Higuain – Mandzukic
Kampen starter 20:45, og sendes på Viasport 2 og viaplay.no.
Kilde og bilde: inter.it