Før kampen: Derby della Madonnina

Det har nærmest blitt en vane å skrive at hvert eneste byderby de siste årene er det viktigste siden lagene forrige gang var på topp. Kanskje er det litt overdrevet, men det vitner utvilsomt om to lag som for alvor er på vei tilbake til topp.

Og dagens oppgjør er det viktigste på mange år. Når vi teller opp poengene i mai kan kveldens poengutdeling være direkte avgjørende. Dagens derby er en Scudetto-kamp.

Milan har ledet serien i lang tid, men Inter snek seg forbi forrige helg, da Milan gikk på et overraskende tap mot Spezia samtidig som Inter tok seg av Lazio. Derfor er det trolig dagens «bortelag» som går kampen i møte med størst selvtillit.

Milan stakk av med seieren i det første oppgjøret denne sesongen, men ellers har de ikke mye å vise til mot Inter siste årene. Tar vi de siste syv oppgjørene, står de rødsvarte kun med den ene seieren. Inter har vunnet fem av dem, mens ett oppgjør har endt uavgjort.

Ser vi på formen til de to lagene i alle turneringer, ligger Inter litt foran Milan. Sistnevnte står med 4-2-4 de siste ti kampene, mens Contes menn har 6-3-1.

Bennacer dro på seg en skade i møte med Dekis Røde Stjerne på torsdag, og er ikke med i dag. Det er heller ikke Mandzukic, Maldini og Brahim Diaz, ifølge Gazzetta dello Sport. Jens Petter Hauge har havnet bak i køen, og det er tvilsomt at nordmannen får spilletid i dag.

Hos Inter er det bare Sensi som er skadet, men Vidal har hatt noen problemer. Det betyr at vi trolig ser Eriksen fra start igjen.

Inters største bekymring er dog den brutale diffidati-listen. Der finner vi Brozovic, Barella, Bastoni, Lukaku og Hakimi. Det er med andre ord ikke utenkelig at noen av dem tar et strategisk gult kort i dag for å få hvile mot Genoa neste helg.

Hadde ikke koronaviruset herjet i gatene, hadde hele Milano kokt nå. Det er synd at et oppgjør av en slik betydning spilles for tomme tribuner og uten den tilhørende folkefesten, men forhåpentligvis er så avgjørende kamper mellom Inter og Milan kommet for å bli.  

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Skriniar – De Vrij – Bastoni
Hakimi – Barella – Brozovic  – Eriksen – Perisic
Lukaku – Lautaro

Donnarumma
Calabria – Kjær – Romagnoli – Hernandez
Tonali – Kessie
Saelemaekers – Calhanoglu – Rebic
Ibrahimovic

Kampen starter 15:00 og sendes på Strive, Strive Sport TV, TV 2 Sumo og TV 2 Sport 1.