Før kampen: Bologna–Inter

Marko Livaja

Med en allerede brokete sesongstart, har Bologna en virkelig test foran seg de neste ukene. Inter (H), Juventus (B), Udinese (H) og Torino (B) er de fire neste kampene på programmet. Da passer det bra at Alberto Gilardino så smått har begynt å røre på seg igjen. To mål hjemme mot Catania og det samme borte mot Roma bidro til lagets to eneste seire denne sesongen, og det ser unektelig ut som en sesong litt nede i sumpen. Viktige avganger som Jean-Francois Gillet til Torino, Gaston Ramirez til Southampton, Gaby Mudingayi til Inter og Marco Di Vaio til Montreal kunne svekket enhver Serie A-klubb.

Inter har da også noe å revansjere mot Stefano Piolis Bologna. Etter det famøse hjemmetapet mot Novara i februar kom Rossoblu på besøk og smadret hjemmelaget Inter 0–3, en av de aller laveste dalene Ranieris lag måtte klatre opp av forrige sesong. Nå ser det imidlertid mye lysere ut, og det revitaliserte Stramaccioni-Inter henger med i toppen like bak Juventus, Napoli og Lazio. En kompetent Handanovic-redning og et påfølgende seiersmål fra Rodrigo Palacio sikret også seier torsdag kveld i Europa League, og det råder en viss optimisme på Appiano Gentile.

Nike-ball

Denne runden skal det for øvrig innføres en ny kampball i Serie A, den vil nok merke seg ut på banen med gul basis og blålilla fargedetaljer som du kan se på bildet.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 12 Castellazzi, 27 Belec

Forsvar: 4 Zanetti, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 31 Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo

Midtbane: 11 Alvarez, 14 Guarin, 16 Mudingayi, 19 Cambiasso, 21 Gargano

Angrep: 8 Palacio, 22 Milito, 88 Livaja, 99 Cassano

Fortsatt mangler spillere som Stankovic, Sneijder og Obi, mens Coutinho er ute i en måned etter å ha pådratt seg en skade i Partizan-kampen.

Sannsynlige lagoppstillinger

Handanovic
Ranocchia – Samuel – Juan Jesus
Zanetti – Gargano – Cambiasso – Nagatomo
Palacio – Milito – Cassano

Tremannsforsvaret har vært et noenlunde vellykket eksperiment, og det ser ut til å fortsette med en veldig defensivt sterk midtbane. Fredy Guarin startet sist, men kan ikke sies å ha tatt vare på sjansen. Dermed tar Walter Gargano hans plass, mens Yuto Nagatomo sannsynligvis er tilbake for Alvaro Pereira på venstresiden. I angrepet er det med Coutinhos fravær ikke så vanskelig å velge, spydspissen Milito får selskap av mye skapende kraft i form av Palacio og Cassano. På benken er alternativet unge Marko Livaja, som har grepet sjansen godt så langt denne sesongen.

Agliardi
Garigs – Antonsson – Cherubin – Morleo
Taider – Pazienza – Kone
Diamanti
Gabbiadini – Gilardino

Bologna har også sine problemer, med Perez, Acquafresca og Gimenez som de viktigste fraværene. Svenske Mikael Antonsson blir et hyggelig syn for oss i Norden, midtstopperen har tatt en fast plass bak hos de rødblå.

Kampen spilles søndag ettermiddag kl. 15.00, og kan ses på Canal9 og csports.no.

Bilder: inter.it