Før kampen: Bayern München–Inter

José Mourinho på trening

Det er på lørdag, klokken 20:45, folk må sitte seg ned foran fjernsynet og nyte denne kampen. Dommeren som har fått æren i å dømme oppgjøret er overraskende engelskmannen Howard Webb. Begge lagene har hatt en bortimot feilfri sesong, med både cup- og ligatittelen i sine respektive land. Dermed vil også et av finalelagene vinne et historisk The Treble, som ingen av klubbene har tatt tidligere. Både Inter og Bayern er også i god form om dagen. Bayern har vunnet sine siste fire kamper på en imponerende måte, og har scoret tre eller flere mål i samtlige av disse kampene. Inter har også vunnet sine fire siste, men som det mer gjerrige laget de er, har to av disse endt 1-0. Det er dermed duket for en jevn Champions League-finale, mellom to lag med forskjellige forutsetninger.

Inter virker, som sagt, i god form før den viktigste kampen på mannsaldre. Mourinho har tatt med hele troppen til Madrid, og den eneste viktige spilleren som er utilgjengelig, er Thiago Motta. Brasilianeren ble utvist i den siste semifinalekampen mot Barcelona, og er derfor tvunget til å se kampen fra tribunene. Santon er også som vanlig ute med skade, mens Cordoba er tvilsom, men ingen av disse er i nærheten av førsteelleveren uansett. Mourinho har likevel, som han pleier i Champions League-sammenheng, også tatt med de utilgjengelige spillerne. Laget som starter på lørdag er dermed rimelig åpenbart. Keeperen er selvfølgelig Cesar, mens Zanetti tar venstrebacken, som han har gjort i viktige CL-kamper denne sesongen. På midten vil vi selvsagt finne Cambiasso, og med all sannsynlighet Stankovic ved hans side, i Mottas fravær. Det eneste usikkerhetsmomentet i angrepet er om Mourinho velger å bruke Pandev eller Balotelli. Laget vi stiller i denne kampen vil derfor neppe komme som noen overraskelser, men man vet da aldri med geniet Mourinho.

Bayern stiller uten Ribery til denne kampen, og mangler dermed en av nøkkelspillerne sine. Det har vært mye snakk om hans suspensasjon, som ble anket, men til slutt ble det avgjort at franskmannen er ute i dette oppgjøret. Tyskernes aller viktigste spiller, Arjen Roben, skal derimot spille dette oppgjøret, og en av Inters viktigste oppgaver vil være å få denne spilleren ut av kampen. Mange vil nok mene at hemmeligheten bak Bayerns suksess denne sesongen, er den treneren, Louis Van Gaal. Treneren har vist i flere klubber at han er et taktisk geni, og har suksess på suksess i klubbene han har holdt til i. Bayerns store styrke er i det offensive spillet, mens de slipper inn flere mål enn for eksempel Inter. Olic har vært svært god i tidligere Cl-matcher, mens kapteinen Van Bommel styrer på midten. Van Bommel kan også få en ekstra oppgave i å passe på Sneijder i denne matchen. Til slutt danner Lahm og Robben en fryktinngytende høyreside, noe som fører til at det er sannsynlig å tro at Eto’o må gjøre en ekstra defensiv jobb på hans venstrekant.

En viktig duell i denne kampen, er trenerduellen. Jose Mourinho og Louis Van Gaal er to av de aller største i gamet for øyeblikket. Begge har oppnådd utrolig mye med ikke bare ett, men flere lag i forskjellige land. Mourinhos karriere er kjent for de fleste. Han tok Porto til en utrolig Champions League-seier i 2004, etter å ha vunnet UEFA-cupen året før. Etter dette tok han over Chelsea, og førte London-laget til to serietitler, før vi nå er så privilegerte at vi har geniet i Inter. Van Gaal har en lengre trenerkarriere bak seg, og har vært trener for blant annet Ajax, Az, Barcelona, Nederland og er nå i Bayern. Han har blant annet tatt Ajax til CL-tittelen, og vant senest Æresdivisjonen med AZ for første gang i klubbens historie. Treneren som vinner denne duellen vil være den tredje treneren i historien som vinner Champions League med to forskjellige klubber.

Da er det bare å glede seg til sesongens siste, og viktigste kamp. Undertegnede ønsker begge lagene lykke til, men håper (og tror) selvsagt noe helt sinnsykt at Inter tar denne.

Inters tropp:
Francesco Toldo, Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Vid Belec – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu, Davide Santon – Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Rene Krhin, Mariga, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli, Marko Arnautovic