Endelig seier på Meazza

Andrea Stramaccioni

Gjestene fra Firenze dominerte statistisk både i ballbesittelse og hjørnespark i den første omgangen, men det var et tidvis sprudlende Inter som skapte de største mulighetene. Gonzalo Rodriguez sin arm var feilplassert etter 16 minutter, og Javier Zanetti skaffet Inter straffe med et innlegg i nevnte kroppsdel. Diego Milito leverte varene fra straffemerket, vår tidligere keepergjest Emiliano Viviano rakk ikke bort til Militos skudd.

En usedvanlig åpen og underholdende første omgang gav mange Inter-muligheter og flere scoringer. Antonio Cassano var i topp spillehumør og serverte angrepspartner Milito ved flere anledninger. Ett tverrligerskudd og to meget gode muligheter i tillegg til straffemålet forteller om et angrepsspill som gleder alle blåsvarte hjerter. Det var Cassano selv som fikk æren av å legge på til 2–0 etter vel halvtimen, med en smart avslutning i Vivianos korthjørne. At det også glapp bakover rett før pause er ingen nyhet denne sesongen, Rômulo satte inn sitt første Serie A-mål etter 40 minutter, da han fikk stå umarkert i feltet og nikke ballen enkelt inn bak Handanovic.

Angrepskamp i begge ender

Etter å ha pådratt seg gult kort for straffe-handsen i første omgang, gikk Gonzalo Rodriguez inn for en takling på Yuto Nagatomo nede ved hjørneflagget etter 62 minutter. Det var et strengt gult fra dommer Giannoccaro, men Viola ble altså redusert til 10 mann på meget klønete vis. Likevel var ikke trusselen over, gjestene skapte fortsatt muligheter på et litt skjørt Inter. Det var i det hele tatt mer godt angrepsspill enn forsvarsspill på Meazza, men tre poeng mot et godt Fiorentina og sesongens første hjemmeseier er svært viktig å ha i lommen.

Antonio Cassano

Tremannsforsvaret til Inter klarte seg i all hovedsak greit, og en solid Juan Jesus tok seg til og med friheten til noen turer fremover. Brasilianeren ser råsterk ut, og mye kamptrening i taktisk krevende Serie A ser ut til å gjøre godt for midtstopperen. Uten en skadd Wesley Sneijder fikk vi se Antonio Cassanos første fulle kamp i Inter-trøyen, den vesle magikeren så som forventet dyktig sliten ut mot slutten. At stallen er bred fikk vi se bevis på med byttene, der dyktige midtbanespillere som Alvarez, Mudingayi og Guarin alle fikk muligheten.

Neste test for et spennende og litt varierende Inter-mannskap blir bortekampen i Baku mot Neftçi i Europa League. Den kampen spilles førstkommende torsdag klokken 18.00. Husk å stemme på Inters beste spiller til høyre på siden.