1–1 og poengdeling mot Cagliari

Nok en gang måtte Inter gå skuffet av banen. Etter to flotte seire trodde mange at Inter var kommet til et vendepunkt, men de tok feil. Nok en gang fikk vi se hva laget mangler: kreativitet og en offensiv plan.

Inters siste hjemmekamper har stort sett vært mot lag som kommer for uavgjort, og dermed ikke har tatt de store sjansene offensivt. Men Cagliari var villige til å angripe, og de ville vinne. Uansett så endte det uavgjort, et resultat Cagliari absolutt kan leve med.

Ricky Alvarez

Begge lagene var villige til å angripe fra start, men det ble ikke de helt store mulighetene før første omgang var halvspilt. Etter et hjørnespark holdt Inter trykket oppe, og Alvarez fikk til slutt lagt inn i feltet hvor Samuel viste sin fysikk, men headingen gikk utenfor mål.

Etter en halvtime står Jonathan helt umarkert på hjørnet av Cagliaris sekstenmeter og slår inn mot Guarin. Guarin får headet ballen inn i feltet og mot mål, men hverken Palacio eller Milito fikk ballen i mål.

Ti minutter før pause får Vecino en god mulighet. Han kommer seg på utsiden av Juan, og mottar en perfekt ball fra Ibarbo. Han fører ballen på skrått mot mål, men heldigvis går skuddet utenfor.
Etter førti minutter får Cagliari straffe etter at Juan handset. Pinilla skyter straffen sikkert og iskaldt til venstre for Handanovic som slenger seg andre veien.

Etter skåringen roet Cagliari ned for å holde på denne ledelsen til pause, men i det overtiden viser et minutt skyter Milito et hardt skudd langs bakken, men Avramov var hurtig nede og fikk slått ballen ut i farlig område. På returen er Alvarez frempå, men nok en gang var Avramov frempå og avverget.

Ved pause erstattet Icardi en tam Milito for å hjelpe Inter å jage utligning, og det tok bare tre minutter før den første muligheten kom. Guarin slår en perfekt pasning i bakrom, som Icardi på flott vis tar ned. Icardi hadde rimelig god tid, men stresset i avslutningsøyeblikket og skjøt himmelhøyt over fra bare fem meter.

Rolando

Bare tre minutter senere stormer Nagatomo fremover på sine høyre flanke, og nok en gang er Icardi sentral. Nagatomos innlegg kommer i retning mot Icardi som enkelt header ballen ned til Rolando som hadde tatt turen fremover. Fra to meter klinker Rolando til, og ballen rullet til slutt over streken.

Etter et relativt langvarig Inter trykk var det Cagliaris tur til å angripe. Ibarbo mottar en løpeball, og slår den i retning Cossu som står på hjørnet av Inters sekstenmeter. Cossu brenner til det han har, men Handanovic kontrollerer skuddet over.

Halvveis i andre omgang får Palacio en gedigen mulighet å sende Inter i føringen. Nagatomo slår ballen inn over feltet, og helt bak kommer Jonathan og header den tilbake i feltet. Rossettini kløner det til på klareringen, og Guarin plukker opp ballen på 17 meter og slår en glimrende pasning over Cagliaris forsvar som Palacio skyter på direkten. Avramov er på glimrende vis nede og får avverget situasjonen, men det er ingen tvil om at Palacio burde sendt Inter i ledelsen der.

De siste tjue minuttene ble rolige. Cagliari virket fornøyde og la seg lenger tilbake i banen for å satse på eventuelle kontringer. Inter hadde problemer med å skape noe form for muligheter, og måtte satse på dødballer og innlegg.

Icardi var nære på av et innlegg fra Nagatomo, men Astori raget høyest i duellen. Nagatomo slår bare sekunder senere et nytt innlegg som nok en gang går i retning Icardi. Han hopper i duell mot Avramov og vinner den, men dessverre for Icardi gikk ballen i tverrliggeren.

På overtid av overtiden får Inter tildelt frispark fra nærmere 40 meter. Guarin skyter direkte på mål, men Avramov får slått skuddet til hjørnespark, et hjørnespark Inter ikke fikk lov til å ta.

Guarins frispark ble dermed det siste som skjedde i denne kampen, og vi kan vel påstå at dette var nok en skuffende forestilling av et rimelig tamt Interlag. Neste helg venter Roma i hovedstaden, og til da må det gjøres grep.

Kampfakta:

Inter 1-1 Cagliari (Pause: 0-1)

Målskårere: Pinilla 40’ (str), Rolando 52’

Inter: Handanovic; Rolando, Samuel, Juan; Jonathan, Guarin, Kuzmanovic (Botta 78’), Alvarez Kovacic 67’), Nagatomo; Palacio, Milito (Icardi 45’)

Cagliari: Avramov; Dessena, Rossettini, Astori, Avelar; Vecino, Cossu (Perico 78’), Ekdal; Adryan (Eriksson 56’); Ibarbo, Pinilla (Nene 71’)

Dommer: Carmine Russo

Gule kort: Juan 6, Dessena 25, Vecino 85, Ekdal 87, Ibarbo 90