Ronaldo snakker om derbyet

Ronaldo-feiring

Ronaldo har spilt for både Inter og AC Milan, og har hatt et personlig Ronaldo-derby. Første omgang ble spilt mandag ettermiddag ved hovedkvarterene til Inter: «Jeg hadde lyst å se pokalen: Den ekte. Champions League-trofeet, men den var ikke her. De forklarte meg at den er på reise rundt om i Italia.» Han møtte gamle venner, spesielt en klem fra Marco Tronchetti Provera og mannen som veldig sterkt ønsket å se han i Italia, Massimo Moratti. «Presidenten er en av de viktigste menneskene i mitt liv. Han er god, og det er alltid godt å se han vinne.»

Andre omgang var mandag kveld, ved restauranten Finger’s, for å se eierne som er Seedorf og noen andre. Ved bordet satt Giovanni Branchini og Davide Bega, som er en som en far og bror i stedet for agent og personlig rådgiver. Senere var det klemmer fra tidligere lagkamerat, Fabio Galente, og snakking og drikking med Robinho. I første del av ekstraomgangene var det en telefon fra Adrinao Galliano: «Jeg var godt likt og direktørene i Milan har alltid behandlet meg bra.» De siste 15 minuttene av kampen var da han hilste på Pato på et hotell. Straffesparkkonkurransen var i lunsjen, for gamle vaner endrer seg ikke: Samtidig som telefonen fortsatte å ringe, startet han å spise stekte reker, laget av hans gamle venn Graziano.

Ronaldo, hva savner du fra Milano?
Venner og følelsen av å komme hjem. Jeg har alltid blitt elsket her i Milano, det var jeg ikke i Barcelona eller Madrid.
Savner du Italia eller Milano mest?
Hva slags minner har jeg fra dette landet? Respekten og kjærligheten. Jeg har alltid følt det, uavhengig av hvilket lag de heiet på.
Og Inter og Milan?
I Inter savner jeg Moratti. Det er familien som har vært med dette laget i fortiden og vil fortsette å være det i fremtiden. Det er i alle fall det jeg har blitt fortalt av alle, til og med Leonardo. Jeg var en kortere periode i Milan, men jeg hadde det bra. Jeg var spesielt imponert av strukturen og profesjonaliteten i klubben.
I Italia i dag er det kanskje litt mindre gøy, fordi fotballen går gjennom en vanskelig periode. Har du dette inntrykket fra utlandet?
Kanskje fotballen er litt dårligere, men den er i alle fall mye renere.
Tenker du på Calciopoli?
Jeg tenker på det faktumet jeg oppdaget senere, da jeg forlot Italia. Fordi i Inter vant jeg lite, eller i alle fall mindre enn hva jeg burde ha vunnet.
Mer anger eller mer bitterhet?
La oss si at jeg ble tilfredsstilt litt 22. mai i fjor. Jeg ønsket å være der den dagen også, i den forstand at jeg ønsket å oppleve den fantastiske følelsen i drakten til Inter. Men uansett var jeg veldig glad på Morattis, fansens og mine tidligere lagkameraters vegner. De hadde ventet på det øyeblikket så lenge, og de fortjente det, spesielt etter å ha slått ut Barcelona.
Foretrekker du Mourinho eller Guardiola?
Jeg må si Mourinho, fordi jeg kjenner han godt fra hans tid i Barcelona. Han hadde det flott der, og jeg forestilte meg ikke at han ville får en slik karriere.
Hva er dine tanker om Leonardo?
Vi spilte sammen i VM 98, og siden da har vi vært venner. En Milanista som han sa også ja til Inter, fordi han gjorde det akkurat som meg. Begge ønsket utfordringer og motet til å gjøre vanskelige beslutninger, uten frykten for å bli sett på som forræder. Hva sa han? Han sa han var veldig glad for valget sitt om å gå til Inter.
Men hva er egentlig hemmeligheten hans?
Han er en enkel person. Veldig intelligent. Han har også klasse i mellommenneskelige forhold. Han vet hvordan han skal takle folk, spillerne sine og han ønsker å vinne.
Så nå kan Inter vinne mer, fordi Leonardo er der?
Jeg er ikke i Inter, så jeg kan bare dømme fra utsiden. Jeg har forstått at gruppen mistet gløden og selvtilliten med Benitez, og Leonardo har klart å bringe det tilbake igjen.
Fra en førsteangriper, kan Thiago Silva bli den beste forsvareren i verden?
Han er allerede veldig god og for meg kan han bli den nye Maldini. En av de som kan definere historien til Milan.
Hvis du var trener, hvem ville hatt av Ibrahimovic og Eto’o?
Instinktivt vil jeg si Ibrahimovic fordi han har mer fantasi, mer uforutsigbar. Men ingen andre han vunnet som Eto’o. Ingen vet hvordan å vinne viktige kamper slik som Eto’o.
Så hva sier du?
Jeg sier at jeg ville hatt de begge.
Allegri skulle gjerne hatt Ibrahimovic til derbyet. Hvilket fravær er verst? Ibra eller Lucio?
De er to viktige spillere, men jeg tror at i dette øyeblikk har Milan stort behov for Ibrahimovic.
Hva er ditt vakreste derby?
Kanskje 0–3-seieren over Milan. Lobben over Sebastiano Rossi fra Morieros pasning. Jeg scorte også et fint mål for Milan, men vi tapte kampen og et tap vil aldri være en bra kamp for meg.
Svar fort: Hvem vinner?
Jeg tror Inter, fordi de har funnet tilbake spillet, og fremfor alt tillit. Jeg ser at Inter har mer selvtillit enn Milan, og det kan være viktig.

Og hvis de vinner derbyet blir Inter favoritten for Scudettoen?
Vanskelig å si med sju kamper igjen, men jeg tror det.
Selv om de både er i Champions League og i ligaen?
Du vet hva Leonardo alltid har sagt? Å vinne vil hjelpe deg å vinne. Det er vanskelig, men det er vakkert. Inter er suksessfulle etter å ha brukt masse tid og tonnevis med innsats. De vil ikke slutte med det nå.

Kilde: Gazzetta dello Sport
Bilde: r9naldo.net