Moro fra ende til annen

Giampaolo Pazzini og Diego Milito feirer mål

Det ble tidlig åpenbart at det var Inters kveld på Giuseppe Meazza, og i hovedrollen de første 45 minuttene fant vi Ricky Álvarez. Den lange og elegante Buenos Aires-gutten lekte med Parma-forsvarets høyreside, og allerede etter 13 minutter serverte han Diego Milito til 1–0. Prinsen fikk et tidlig etterlengtet mål som viste Milito slik vi husker han fra et par år tilbake, jaktet og vant på første stolpe etter et innlegg.

Thiago Motta, en tredjedel av en i utgangspunktet defensivt anlagt midtbane med Zanetti og Cambiasso, hadde lurt seg fram på en ball i returrommet. Han dundret inn 2–0 forbi Mirante, men det kan settes spørsmålstegn ved målvaktsspillet på akkurat den scoringen. For oss blåsvarte var det ekstra moro å se hvordan Julio Cesar hemningsløst feiret scoringen 100 meter unna. Neste gang fikk Mirante en umulig jobb, Parmas forsvar valgte å prioritere Giampaolo Pazzini, og dermed kunne Prinsen enkelt sette inn 3–0 med et kontant hodestøt. Den første omgangen var rett og slett en maktdemonstrasjon mot et lag som har bitt godt fra seg så langt denne sesongen.

Full fart siste 45

Beneamata tok ikke foten av gasspedalen i andre omgang heller. Spisspartneren til Milito hadde ikke levert det helt store i første omgang, og da er det greit med litt drahjelp. Milito utfordret, spilte frem Pazzini og resten var ren rutine for Pazzo. 4–0 ble satt inn på en fin liten vipp over målvakten. Da var det tid for å bytte litt i oppsettet, Ranieri satte inn Andrea Poli, Philippe Coutinho og Marco Davide Faraoni de neste 18 minuttene. Og vi som drømmer om et yngre og like slagkraftig Inter fikk virkelig vann på møllen i løpet av denne kampen. Álvarez sto frem som spillfører og ble erstattet av Coutinho, Poli gjorde manns jobb på midten den tiden han var innpå, og vi fikk en meget gledelig måldebut.

For Marco Faraoni ville ikke bare fullføre kampen, han ville sette et verdig punktum. Da han fikk ballen på vel 20 meter etter en slapp klarering, løftet han ballen i en vakker bue over stakkars Mirante. 5–0 var et faktum på vakreste vis, og Faraoni kunne bokføre sitt første Inter-mål. Ett minutt på overtid kom for øvrig Antonio Mirantes eneste redning for kvelden, en passende oppsummering av denne helsvarte Parma-kvelden på Meazza.

Med tre nye poeng er Inter nå bare ett poeng bak Lazio på 4. plass, og en seier i Derby della Madonnina neste søndag kan føre oss helt opp i ryggen på Milan. Viktigst av alt, selvtilliten og flyten ser ut til å være tilbake hos samtlige spillere, og til neste kamp kommer også Diego Forlán og Wesley Sneijder etter planen tilbake. Det er gode dager som Nerazzurri, og søndag 15. januar kl. 20.45 er det Derby della Madonnina, hold dere fast!