Inter tok et sterkt poeng i hovedstaden

Miranda
Inter sto ovenfor en vanskelig utfordring når serietreer Roma, med åtte strake seirer, sto på motsatt banehalvdel.
Dette var en viktig kamp med tanke på begge lags muligheter til å nå neste års Champions League. Roma lå fem poeng foran Inter, og med bare åtte kamper igjen var det viktig for Inter å ikke tape.
Roma valgte å starte uten Dzeko, mens Inter manglet tre angripere i Icardi, Jovetic og Palacio.
Roma styrte det meste av spillet den første omgangen, og særlig El Shaarawy og Salah var to store uromomenter. Inter var aldri særlig nære i første omgangen, selv om både Perisic, Ljajic og Eder hadde noen småsjanser.
Inter lå defensivt og kompakt, og særlig Nagatomo, Miranda og Handanovic var veldig gode. Inter tok en noe ufortjent ledelse etter femtiseks minutter da Brozovic slo en fin stikker til Perisic som fra femten meter og skrått hold skjøt hardt i Szczesny venstre hjørne.
Spalletti tok umiddelbart grep og kastet Dzeko inn til fordel for Keita, noe som gav Roma en ekstra dimensjon på topp. Pjanic, El Shaarawy og Florenzi hadde alle sine muligheter, men utligningen kom til slutt fra Nainggolan.
Dzeko, som var et stort uromoment både i luftrommet og langs bakken, bommet på ballen i skuddøyeblikket. Det dårlige skuddet havnet foran Nainggolan som stupte frem og fikk ballen bak en sjanseløs Handanovic.
Dermed måtte Inter ta til takke med et poeng, noe som i og for seg er et godkjent resultat mot formsterke Roma, men etter å ha ledet helt til det 84. minutt føles det surt å ikke ta med seg alle poengene tilbake til Milano.
Dermed kan Fiorentina, som spiller borte mot Frosinone, gå to poeng forbi Inter på tabellen søndag ettermiddag.
Kampfakta:
Roma 1-1 Inter (Pause: 0-0)
Målscorere: Perisic 58, Nainggolan 84
Gule kort: Keita 22, Medel 62, Manolas 88
Roma: Szczesny; Florenzi, Rudiger, Manolas, Digne (Emerson 82); Pjanic, Keita (Dzeko 57), Nainggolan; Salah, Perotti, El Shaarawy (De Rossi 90+2)
Inter: Handanovic; D’Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo; Medel, Brozovic; Biabiany (Manaj 82), Ljajic (Melo 86), Perisic; Eder
Bilde: inter.it