Curva Nord boikotter Beijing

17. juli 2011

Curva Nord

Ifølge Gazzetta dello Sport skal både Inters Curva Nord og byrivalens Curva Sud være innstilt på å boikotte supercupfinalen i Beijing 6. august. Det er serieforeningen Lega Serie A som har valgt å legge finalen til Asia i et forsøk på å spre calcio også til østens enorme befolkninger, noe som allerede i 2009 viste seg svært upopulært hos flere Interisti.

Curva Nord skriver på sine egne hjemmesider en lengre begrunnelse på valget om å utebli, og de trofaste tilhengerne vil nødig betale fra 1 400 euro og oppover for å se to Milano-lag i Kina:

Det tok bare en håndfull penger for å overføre en nasjonal tradisjon halvveis rundt jordkloden, uten å føle skam i året der vi feirer 150-årsjubileum for landet vårt? […] Den italienske supercupen må kunne vinnes i Italia! Curva Nord kommer ikke til å være til stede i Beijing i år. […] Enhver Curva-tilhenger står fritt til å gå på kampen, men da kun som privatperson.

Det er ikke første gang den aktuelle kampen arrangeres i utlandet, i 2002 spilte Juventus mot Parma i Tripoli (!), året etter var det i New York, før Inter møtte Lazio i Beijing i 2009. Avgjørelsen fra Lega Serie A om å nok en gang sende lagene til Kina har dog denne gangen vist seg å skape samhold på tvers av de vanligvis rivaliserende curvaene.

Kilde: Gazzetta dello Sport, curvanordmilano.net
Bilde: Oscar Federico Bodini, flickr.com

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.