Curva Nord boikotter Beijing

Curva Nord

Ifølge Gazzetta dello Sport skal både Inters Curva Nord og byrivalens Curva Sud være innstilt på å boikotte supercupfinalen i Beijing 6. august. Det er serieforeningen Lega Serie A som har valgt å legge finalen til Asia i et forsøk på å spre calcio også til østens enorme befolkninger, noe som allerede i 2009 viste seg svært upopulært hos flere Interisti.

Curva Nord skriver på sine egne hjemmesider en lengre begrunnelse på valget om å utebli, og de trofaste tilhengerne vil nødig betale fra 1 400 euro og oppover for å se to Milano-lag i Kina:

Det tok bare en håndfull penger for å overføre en nasjonal tradisjon halvveis rundt jordkloden, uten å føle skam i året der vi feirer 150-årsjubileum for landet vårt? […] Den italienske supercupen må kunne vinnes i Italia! Curva Nord kommer ikke til å være til stede i Beijing i år. […] Enhver Curva-tilhenger står fritt til å gå på kampen, men da kun som privatperson.

Det er ikke første gang den aktuelle kampen arrangeres i utlandet, i 2002 spilte Juventus mot Parma i Tripoli (!), året etter var det i New York, før Inter møtte Lazio i Beijing i 2009. Avgjørelsen fra Lega Serie A om å nok en gang sende lagene til Kina har dog denne gangen vist seg å skape samhold på tvers av de vanligvis rivaliserende curvaene.

Kilde: Gazzetta dello Sport, curvanordmilano.net
Bilde: Oscar Federico Bodini, flickr.com