Julefest for den nyfødte

Giampaolo Pazzini scorer mot Lecce

Det var kampen for fire på Giuseppe Meazza onsdag kveld. Etter at Lecce tok ledelsen hadde Inter fire stolpeskudd på kort tid, før vi scoret fire mål for første gang denne sesongen, og sikret oss vår fjerde strake seier. Med det er vi Europas fremste formlag i de fem største seriene, og har etter en katastrofal start lusket oss opp på 5. plass, bare seks poeng bak Champions League-plassen som Udinese innehar.

Beneamata hadde invitert til kosetime på byens vestkant, men Lecce-spiss Luis Muriel lurte (?) offsidefellen til Inter etter bare 20 minutter, og sendte tabelljumboen i ledelsen. Med Forláns stolpeskudd bare tre minutter senere startet en kanonade av de helt sjeldne. Tre nye stolpetreff på de neste ni minuttene måtte til før Giampaolo Pazzini viste hvilken unik måljeger han er. Et innlegg på første stolpe ble brutalt angrepet av Il Pazzo, og på det femte skulle det skje. 1-1, og mange Milano-pulser kunne slå litt roligere. Pazzini hadde ekstra grunn til å feire, ettersom hans kone Silvia samme kveld fødte deres første barn, sønnen Tommaso.

Yuoto Nagatomo mot Lecce

Diego Forlán blir matchet veldig forsiktig etter skaden, og gikk ut i pausen sammen med Marco Faraoni. Erstatterne satte sitt preg på kampen i andre omgang, da Diego Milito endelig etter 49 minutter kunne gi Inter ledelsen etter en fin ball fra Ricky Álvarez. Esteban Cambiasso kom inn for Faraoni, og ble også målscorer i det 73. minutt, da Nagatomo vakkert serverte sin første av to målgivende for kvelden. Inter cruiset mot et behagelig punktum på 2011.

Juleferie i bedre posisjon

Da den formsterke japaneren la opp til en enkel Álvarez-avslutning bare 10 minutter senere var kvelden rundet av på best mulig vis. Inter løpte, skapte sjanser, sprudlet og scoret. Mot svak motstand, skal det legges til, men et lag ute av form kunne like gjerne stanget mot Lecces forsvar uten resultater. Når vårsesongen er i gang over en to uker lang juleferie, ligger Inter ikke lengre enn 8 poeng bak toppen i Serie A.

Derby della Madonnina blir nok en gang avgjørende, da den andre kampen etter julepausen garantert kommer til å definere både overgangsvinduet og den andre halvdelen av sesongen. Inntil da kan Nerazzurri verden over ta juleferie med en litt bedre magefølelse enn vi har hatt denne høsten. Buon Natale, alle sammen!