Før kampen: Inter–Lecce

Diego Milito før Lecce-kampen

Inter og Lecce er på hver sin side på formlagtabellen, men det kan fortsatt ventes å bli en vanskelig kamp. Under Mourinhos tid i Inter, var laget kjent for den veldig gode defensive strukturen, og det ble knapt scoret mål på Julio Cesar. Etter Mourinho dro til Real Madrid, har det defensive virket ustabilt og har ikke vært gjenkjennbart etter den tid. Årets sesong så ut til å fortsette i samme spor, men med den siste tids resultater er det lett å trekke paralleller til den utrolige trippelsesongen (men bare til det defensive).

Inter står nå med to innslupne mål på seks kamper, og absolutt ingen baller har havnet i vår keepers not de siste tre kampene. Julio Cesar har holdt nullen i 270 minutter, og det er hele 337 minutter siden et lag sist scoret mot oss på sin hjemmebane. Men der finnes én stor forskjell fra Mourinhos æra: Ryddigheten blant de fire bakerste. På den andre siden ser det ikke ut til å ha betydd så altfor mye.

Vi var riktignok litt heldige i kampen mot Cesena at ingen avslutninger havnet bak Julio Cesar, men den viljen og de marginene vi har foran vårt eget mål minner bare mer og mer om gode, gamle dager. Folk kaster seg inn fra alle kanter for å blokkere ballbanen, og dette supplert med Julio Cesars fantastiske redninger gjør det utrolig vanskelig for motstanderne å score på oss.

Selv om det defensive ser bra ut, kan ikke det samme sies om det offensive. Sju mål på seks kamper må mest sannsynlig forbedres, om vi vil fortsette vår gode form. De tre siste målene våre har attpåtil blitt scoret av forsvarere. Milito/Pazzini har som oftest vært spissduoen som har figurert på topp for oss under den gode perioden. Man skulle tro, med tanke på resultatene, at de to har vært sterkt delaktig i sesongens snuoperasjon, men alle vet at det ikke er fakta. Det er to altfor like spisstyper, som på omtrent ingen måter utfyller hverandre. På den lyse siden, kommer Forlán snart tilbake, og han vil nok stå bak en stor forvandling i angrepet vårt.

Gode resultater mot Lecce

På hjemmebane har Inter gode statistikker å vise tilbake til: Av de siste 14 gangene Lecce har besøkt mektige Giuseppe Meazza, har de bare unngått å tape én fattig gang. Inter har scoret 39 mål i prosessen, mens Lecce har scoret fem – noe som vil bety at vi nesten scorer åtte mål før de scorer ett. I de siste åtte ligakampene mot Lecce har vi vunnet seks, og spilt uavgjort to. Historien skriker nærmest at det er vi som skal vinne denne kampen.

Lecce ligger helt sist på tabellen, og har bare vunnet to kamper denne sesongen, i tillegg til at de har spilt tre uavgjorte. De har scoret 16 mål så langt i sesongen (bare to mindre enn oss), og da sier det seg selv at problemet ligger en annen plass: Forsvaret. De har sluppet inn hele 29 mål (20 mer enn Udinese), og med alle disse målene sier det seg selv at det har blitt spilt noen gøyale kamper: 3-3 mot Parma, 4-2 mot Napoli og 4-3 mot Milan blant annet.

Inter er for øyeblikket Serie As største formlag, mens Lecce ligger på den helt andre siden, med bare Novara og Siena under seg. På de siste fem kampene, har de tapt fire og spilt uavgjort i én kamp. Selv om statistikkene tilsier en klar hjemmeseier, kan det fort blir vanskelig for Inter. Lecce vil nok prøve å nekte Inter-spillerne rom, og angripe med hurtighet gjennom Di Michele og Cuadrado. Legger man til at Inter ikke har hatt mange tilgjengelige spillere i år, kan trøtthet fort bli noe som Lecce vil prøve å utnytte. Det kommer til å bli viktig for Ranieri å bytte ut riktige spillere til riktig tid.

Inters tropp

Målvakter: Julio Cesar, Castellazzi, Orlandoni

Forsvar: Cordoba, Zanetti, Lucio, Maicon, Ranocchia, Samuel, Faraoni, Nagatomo

Midtbane: Thiago Motta, Alvarez, Poli, Cambiasso, Obi, Coutinho

Angrep: Pazzini, Forlan, Milito, Zarate, Castaignos

Sneijder, Chivu, Jonathan, Stankovic og Viviano ute med skade. Muntari bare utelatt. Det ble først sagt at følgende spillere kom til å starte: J. Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo; Zanetti, Cambiasso, Motta, Coutinho; Milito, Pazzini. Men de siste rapportene sier at Ranieri kan overraske, og starte med Alvarez og Forlan i stedet for Coutinho og Milito.

Kilde: whoscored.com