Zlatan avgjorde derbyet

Sneijder mot Milan

Som alle vet sliter Inter veldig med skader for tiden. Likevel ble pessimismen enda større da laguttakene ble offentliggjort foran det store derbyet mellom gigantene fra Milano. Inter manglet breddeholdere, og blant annet Santon, som har vært en friskt pust den siste tiden, startet på benken. Heller ikke Cambiasso eller Julio Cesar hadde blitt friskmeldt, og disse så også hele kampen fra benken.

Kampen startet på verst mulig måte for Inter. Duellen Materazzi mot Ibrahimovic var synlig allerede fra første stund, og etter kun fire minutter var Zlatan gjennom. Materazzi kom på etterskudd og laget straffe. Den selvsikre svensken gjorde ingenting feil i duellen mot Castellazzi, og satte den sikkert til venstre for keeperen, som da allerede var på vei i motsatt hjørne. Etter dette var det kun et lag på banen, og det var Zlatan som var mannen å passe på. Dessverre hang ikke Materazzi med i svingene, og svensken fikk holde på omtrent som han ville. Etter fjorten minutter sendte spissen et innlegg foran mål, men heldigvis var Cordoba våken. Noen minutter senere kom svensken selv til avslutning, og denne gangen med et kraftfullt volleyskudd som havnet en meter over mål.

Det Inter gjorde virket planløst, og på benken så ikke en viss spanjol ut til å ha kortene bedre stokket. Dette kom blant annet godt fram da Obi måtte bytte etter 35 minutter spilt. Først gjorde Pandev seg klar, deretter kledde Cambiasso av seg treningsdressen. Det hele endte opp med at unggutten Coutinho var mannen som entret banen.

Etter godt over en halvtimes spill så Inter ut til å komme mer med i matchen. Først kunne vi observere gode kombinasjoner mellom Sneijder, Eto’o og Coutinho, men sistnevnte avsluttet for løst. Så kom Inters første sjanse i kampen, etter hele 37 minutters spill. Sneijder ble felt av Gattuso ved venstrehjørnet av sekstenmeteren, og tok frisparket selv. Ikke overraskende satset nederlenderen på skudd, men dessverre havnet ballen i nettveggen. Det ble ikke flere sjanser til Inter, men laget gikk i garderoben med et visst håp etter en godkjent avslutning av omgangen, sammenlignet med starten vel og merke.

Milito tok seg til låret i slutten av den første omgangen, og når den andre startet var det Goran Pandev som hadde erstattet argentineren. Og Inter ville mest de første minuttene av andreomgangen også, men denne entusiasmen dabbet etter hvert av. Det Inter skapte av småsjanser, var de få gangene Sneijder smelte av gårde en suser. Etter 56 minutter kunne dog Inter-tilhengerne øyne håp igjen, etter at Abate pådro seg rødt kort. Italieneren var dum nok til å havne i brytekamp med Pandev, noe som første til gult kort til begge, og dermed utvisning til Abate, som stod med ett gult fra førsteomgangen. Ti minutter etter denne hendelsen, måtte Materazzi ut på båre etter en stygg duell med Zlatan. Biabiany erstattet den tøffe stopperen, som ble sendt på sykehus.

Men verken det røde kortet eller det offensive byttet i Biabiany hjalp for et svært så tafatt Inter-lag. Laget styrte selvsagt kampen, i og med at de jaget utligning mot et lag med en mann mindre, men produserte ikke sjanser i det hele tatt. Det hele virket planløst, og det av avslutninger som kom var fra over 30 meter. Når det heller ikke kom ett brukbart innlegg, og i tillegg ikke et brukbart løp innenfor boksen, så en scoring ut til å være en umulig oppgave for hjemmelaget. Og da dommeren blåste av kampen etter i overkant av 94 minutter spill, var nok de fleste med Inter-hjerter bare fornøyd med at den forferdelige forestillingen var over.

Inter: 12 Castellazzi; 2 Cordoba, 6 Lucio, 23 Materazzi (88 Biabiany 70), 26 Chivu; 4 Zanetti, 5 Stankovic, 20 Obi(29 Coutinho 35); 10 Sneijder, 22 Milito (27 Pandev 48), 9 Eto’o

Milan: 32 Abbiati; 20 Abate, 13 Nesta, 33 Thiago Silva, 19 Zambrotta; 16 Flamini, 8 Gattuso (21 Pirlo 45), 23 Ambrosini; 10 Seedorf (27 Boateng 72); 70 Robinho (77 Antonini 62), 11 Ibrahimovic

Bilde: inter.it