Zanetti: – Jeg fikk et tilbud fra Real

Javier Zanetti

«I løpet av de siste femten årene har jeg sett mange mestere og trenere forlate oss, og når jeg tenker tilbake ville jeg ha likt at Simeone ble hos oss lengre», sa Zanetti. «Jeg har alltid sagt at det er sant at det er mange utlendinger og få italienerne, men det som teller er å gjøre det bra for Inter, ikke hvilken nasjonalitet man har. Jeg tror vi må være glade for det vi nettopp har oppnådd. Jeg fortalte mine lagkamerater at ‘vi har laget historie’. Jeg tror at alle mine lagkamerater er lykkelige her, spesielt nå ettersom vi vant ‘The Treble’.»

Den vanskeligste tiden?

«Det har vært mange vanskelige tider, men jeg tror 1999 var det verste øyeblikket. Femte mai var et vanskelig tidspunkt å fordøye fordi når vi ser på alt som skjedde etter, kunne det ha endt annerledes i 2002. Men heldigvis vant vi Coppa Italia på denne datoen i år.»

Den spilleren du vil spille med aller mest?

“Messi”.

Den vanskeligste motstanderen?

“Nedved og Kaka. De var vanskelig å markere og de var i stand til å utgjøre forskjellen når som helst.”

Hva må Inters neste trener ha?

“Som Mourinho. Fordelen er at den nye treneren vil finne en gruppe som allerede er formet. Mourinho har gjort en utmerket jobb med oss i disse to årene og vi ønsket å holde vinne med ham, men han foretrakk utfordringen i spansk fotball og vi ønsker ham alt godt. “

Hva kan du fortelle oss om Balotelli?

“Han er ung, har han gjort et par feil som vi håper han ikke gjentar fordi han kan bli en stor spiller.”

Forskjellene mellom løfte en pokal og et annet i år?

“Det hyggeligste ting er å vinne. Vinne den første etter kampen med Roma var spennende. Vinne Scudetto på den siste dagen var enda mer spennende. Og så fullførte vi treble i Madrid med et trofé at denne klubben ikke hadde vunnet for et lang lang tid, så jeg tror at dette var den sterkeste følelser. “

UEFA-cupfinalen du har tapt mot Schalke 04?

“Jeg ønsket ikke å gå av banen, men sjefen erstattet meg med Berti, og jeg ble sint. Som Mario? Jeg tror Mario har gjort det noen ganger …”

Kallenavnet ditt?

“Det er fortsatt traktoren.”

Din drøm utenfor fotball?

“Jeg liker musikk, så kanskje blir jeg en musiker.”

Hva vil du gjøre etter din karriere?

«Jeg har ikke tenkt på det. Jeg vil gjerne ha en rolle der jeg kan være nyttig for denne klubben.”

Har du noen gang vurdert å forlate Inter i løpet av karrieren din?

“Jeg hadde et tilbud fra Real i et vanskelig år med Tardelli, men etter å ha snakket med Moratti fortalte jag ham at det var min hensikt å bli og han fortalte meg at hans var å holde meg i Inter. Cuper fortalte meg at han hadde hørt at jeg ønsket å dra. Jeg fortalte ham at det ikke var sant, og jeg fortalte ham at jeg var glad for å bli. “

Hvem er mest karismatisk? Moratti eller Mourinho?

“De er to forskjellige personer. Moratti er som en far for meg; for alt han har gitt meg, og for å tro på meg da jeg var en ukjent spiller. Jeg vil aldri glemme det. Treneren har en sterk personlighet og veldig klare ideer.”

 

Hvem blir den neste treneren?

“Det er vanskelig å velge. Det er mange trenere som kan gjøre det bra. Capello og Hiddink? De er begge gode trenere.”

“Jeg var mer engstelig før Siena-kampen fordi jeg visste at det ikke ville være noen lett kamp. Siena ønsket å spille en god kamp.”

Ditt neste mål på et personlig nivå?

“Jeg vil prøve å overgå Bergomis rekord på 759 kamper.”

Hørte du fra Ibra etter Champions League-seieren?

“Nei.”

Hva har jeg lært av å leve i Italia?

“Italia har hjulpet meg å bli eldre. Jeg har lært en ny kultur. Levemåten i Argentina er svært forskjellig fra her.”

Er det noen rivalisering mellom de argentinske og brasilianske spillere?

“Mange mennesker har sagt disse tingene, og jeg må påpeke at det er ikke sant. Det er ingen rivaliseringen mellom argentinere og brasilianere på laget.”

Scudetto i 1998?

“Det var veldig vanskelig å akseptere. Det kampen var viktig for oss alle, men vi vet alle hvordan det gikk.”

Den beste treneren du har hatt?

«Tre. Simoni, Cuper og Mourinho.”

Hva synes du om Calciopoli 2?

“Det de sier om Inter og Facchetti er skamfullt. Inter har ikke gjort noe. Det har alltid trodd på sitt arbeid, i god tro, og det har alltid vært skadet.”

Adriano til Roma?

“Jeg tror han vil gjøre det bra. Jeg tror at det å være i Brasil en periode har vært bra for han.”

Hva jeg sa til Mourinho etter Champions League-finalen?

“Du er stor. Takk.”

Er Santon din arving?

“Davide er en ungdom som fortsatt må vokse, men han har stort potensial, og han vil bli en stor spiller.”

Når vil du trekke deg tilbake?

“Jeg vil fortsette å spille og vinne i to eller tre sesonger til, fordi jeg føler meg bra.”