Viviano klar etter bisarr feil

Emiliano Viviano

Ifølge italienske tuttomercatoweb.com skal Inter ha bydd 4,1 millioner euro for den siste halvdelen av Viviano, mens Bolognas forseglede konvolutt inneholdt et bud som lå 600 000 euro høyere. I blindauksjonen ville dermed Bologna ha vunnet retten til Vivianos tjenester de neste årene, men det rapporteres nå at Bologna ikke fylte ut skjemaet på riktig måte.

Skjemaets høyre og venstre side skulle begge hatt summen Bologna ville tilby i auksjonen, men Stefano Pedrelli skal ha gjort en kjempetabbe da han fylte ut halve summen på hver halvdel slik at totalen utgjorde 4,7 millioner euro, som var Bolognas bud. At Inter tidligere i uken hadde tilbudt en høyere sum enn dette for fullt eierskap er med på å gjøre saken enda surere for den økonomisk hardt pressede klubben.

Rett ut igjen?

Hovedpersonen selv har uttrykt skepsis til en overgang som medfører mindre spilletid, og Julio Cesar er sannsynligvis fortsatt førstevalg i Inter-buret. Dermed kan det gå mot et kort opphold i Milano for 25-åringen, da blant annet Roma og Arsenal har uttrykt sin interesse. En relativt ung landslagskeeper er et glimrende forhandlingskort som fort kan bli brukt i en byttehandel denne sommeren.

Ingen offisiell informasjon har kommet fra Inter i sakens anledning, men Bologna har selv innrømmet feilen som kostet dem kanskje den beste spilleren i stallen, og ifølge football-italia.net har klubben uttalt seg åpenhjertig om tabben:

Vi skled på et bananskall. Fra den store gleden ved å by over Inter, vinne auksjonen og få tilbake vår egen troverdighet, har vi blitt kastet ut i stor skuffelse. Det vil bli konsekvenser av dette, når man gjør en slik feil må man betale for det. Det er ikke mer å si om saken, det er rett og slett en dum menneskelig feil.

Klubben har prøvd å søke nåde fra fotballforbundet, men ser ikke ut til å vinne frem. Så med et skjebnesvangert pennestrøk sitter Inter nå med sin andre landslagsmålvakt, for i underkant av 35 millioner kroner.

Kilder: tuttomercatoweb.com, football-italia.net
Bilde: bolognafc.it