Vitamininnsprøyting i Verona

Diego Milito mot Chievo

Lettelsen var enorm blant både spillere og trenere, og bildet av en gråtende Claudio Ranieri har allerede gått sin seiersgang. Beviset for en trener som virkelig føler med sine spillere, og viste kjærlighet til klubben han er satt til å lede var en stor beholdning fra kampen fredag kveld. Selv om Inter dominerte mot et lavtliggende Chievo, ble det ikke skapt all verden med sjanser, og det kunne fort blitt nok et frustrerende poengtap. Da det i stedet endte med en oppløftende tomålsseier, må vi takke en sviktende gulblå forsvarsmur og to rutinerte ringrever i Samuel og Milito.

Viktig opptur før Marseille

Sammen med en aktiv og stadig mer populær Andrea Poli styrte evigunge Javier Zanetti midtbanen med Dejan Stankovic. Foran dem lå Wesley Sneijder og spilte bedre enn på lenge, og ble belønnet med en 7’er i dagens Gazzetta. Oppløftende innsatser kom det også fra banens beste, Walter Samuel, og en overraskende vital Stankovic, som oppsummerte kampen nokså presist:

Hele laget responderte strålende, med stolthet, et varmt hjerte og et kaldt hode. Vi kontrollerte kampen selv etter straffebommen. Og vi fikk det vi fortjente, selv om vi ikke scoret før etter 86 minutter.

Og da sesongen hadde truffet sitt absolutte bunnpunkt med ni kamper uten seier, kom oppturen akkurat i tide for en helt avgjørende affære tirsdag kveld. Da kommer Marseille på besøk til Giuseppe Meazza, og med ett mål i sekken på Velodrome er ikke utgangspunktet aller verst for Nerazzurri. Snur vi dette utgangspunktet og får en gunstig trekning i kvartfinalene, kan sesongfasiten se en del bedre ut. Her er det imidlertid mange «hvis» og «men», så vi får krysse fingrene for et Pazza Inter i fortsatt bursdagshumør på tirsdag.

Kampfakta

Chievo 0-2 Inter (Pause: 0-0)

Målscorere: Samuel 87, Milito 90

Chievo Verona: 54 Sorrentino; 21 Frey, 3 Andreolli, 15 Acerbi, 93 Dramé; 10 Luciano (56 Hetemaj 71), 16 Rigoni, 6 Bradley; 7 Sammarco (29 Dainelli 60), 77 Théréau; 31 Pellissier (9 Moscardelli 77)

Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 5 Stankovic, 18 Poli (19 Cambiasso 84); 10 Sneijder, 9 Forlan (7 Pazzini 71), 22 Milito

Dommer: Paolo Silvio Mazzoleni