Videre i Coppa Italia

Mazzarri valgte de elleve som man på forhånd hadde forventet, men gjorde noen overraskende bytter underveis. Den rutinerte treneren som ikke helt er kjent for å sette sin lit på urutinerte spillere, lot Wallace (1994), Kovacic (94), Belfodil (92), Taider (92), Olsen (94), Donkor (95) og – aller mest overraskende – Federico Bonazzoli (97) få vise hva de er verdt. Sistnevnte debuterte dermed da han var 16 år, 6 måneder og 13 dager gammel, og det ble i forkant av kampen reklamert at han ville bli tidenes yngste Inter-spiller. I etterkant strides dog de lærde, og noen påstår at Giuseppe Bergomi fikk sin debut i en cupkamp i 1980 mot Juventus da han nylig hadde passert 16 år.

Kampen startet bra for Inter. Fire minutter ut i kampen kunne Guarin feire etter et fint frisparkmål – dog med god hjelp av dårlig mur og uheldig keeper. Etter målet var det en del hawaii-fotball og det ble mye frem og tilbake. Trapani var farlig frempå et par ganger, men aldri slik at man satte hjertet i halsen.

Slik fortsatte det helt til man passerte 40 spilte minutter. Kovacic sentret ballen ut til Pereira på venstrekanten, som gjorde ingen feil og la inn et godt innlegg på Belfodil. Den unge angriperen har ikke framtrådt som spesielt dødelig tidligere i sesongen, men gjorde i går alt rett da han sendte ballen bak Marcone i Trapani-målet.

Ikke mange minuttene etterpå ble Guarin felt av en klønete motspiller, og et straffespark var dermed et faktum. Det første straffesparket Inter har fått i år. Det var en noe uventet mann, Saphir Taider, som fikk æren av å ta det, og han gjorde som landsmann hadde gjort rett før han, og sendte ballen i mål. 3-0 var stillingen da lagene tok pause.

Dvask andreomgang

Hvis førsteomgang var greit gjennomført, var andreomgang nærmere det stikk motsatte. Inter lot motstanderen komme igjen i kampen på en uprofesjonell måte, og gjorde det hele unødvendig nervepirrende. Det første målet kom etter at Inter-forsvaret sovnet i det Trapani hadde innkast høyt på banen. Selv om Cristian Cacetta viste klasse tilhørende over Serie B, var det et mål som lett kunne vært unngått.

Etter dette byttet Mazzarri inn Olsen, Bonazzoli og Donkor for henholdsvis Kovacic, Belfodil og Juan Jesus. Det kan betegnes som friske bytter, men også bytter som innebar en viss risiko. Trapani klarte også å putte, men hadde ikke nok tid på seg til å få satt det siste målet. Dermed endte det hele 3-2 til hjemmelaget, som nå skal møte Udinese i neste runde.