– Vi må selge for å kjøpe

Inter-president Massimo Moratti har igjen understreket klubbens nye og mer forsiktige innkjøpspolitikk. Til italienske medier sier han at det må selges før det kjøpes.

Massimo Moratti
Bilde: inter.it

Med den enorme suksessen forrige sesong, og det tilsvarende skuffende spillet så langt denne sesongen, ser mange tilhengere allerede lengtende etter nye forsterkninger til Inter-laget. Men presidenten er ikke villig til å tømme bankkontoen når overgangsvinduet åpner igjen i januar:

«Jeg vet ikke om vi kommer til å gjøre noe, vi ser på markedet. Men for å kjøpe trenger vi å selge. Vi får se om vi klarer å gjøre begge disse tingene.»

Den siste tiden har Inter blitt knyttet til blant annet Tottenhams Gareth Bale, som siden nyttår har vært kanskje den beste venstrevingen i Europa. Med tre mål mot Inter på Giuseppe Meazza nylig ble sannsynligvis ikke interessen for waliseren noe mindre. Cristian Chivus sesongstart på venstre back har vært alt annet enn overbevisende, og Bale spiller gjerne både back og ving. Men en mulig overgang vil sannsynligvis koste betydelige summer, og Sulley Muntari har blitt nevnt som et supplement i en mulig bytteavtale.
Uansett har Inter nå innsett de store økonomiske begrensningene man må forholde seg til med UEFA nye økonomiregler. Uten Massimo Morattis innskudd hadde regnskapet vært blodrødt, og kjøp og salg vil derfor uansett bestemmes av oljemagnaten og hans sportsdirektør Marco Branca.
Kilder: skysports.com, swissramble.blogspot.com