Verdig avslutning for Zanetti

Mauro Icardi og Rodrigo Palacio

Inter behøvde en seier for å holde seg på en sikker EL-plass, og de leverte. Kanskje fikk anledningen spillerne til å presse ut litt ekstra. Kampen begynte med et brak. Før det stod to minutter på klokka, hadde Lazio allerede scoret dagens første. Svak posisjonering i eget felt av Inter første til at Biava enkelt dunket inn 1–0.

Men Inter kontret umiddelbart. En pasning selv Xavi hadde misunnet fra fantastiske Mateo Kovacic gav Palacio rom alene med keeper. En liten touch var alt som skulle til, og det stod 1-1. Nå hadde Inter momentum. Nok en pasning sendt fra gud via Kovacic gav Icardi fritt spillerom foran keeper, som enkelt satte 2-1. Kun tre minutter etter fikk Palacio en fot på et innlegg fra Nagatomo, og stillingen var 3-1. En fantastisk opphenting etter sjokkåpningen, og alt dette før det var spilt 45 minutter.

Il Capitanos kveld

Like etter sidebytte skjedde det alle hadde ventet på. Javier Zanetti ble bedt om å ta av seg ovetrekksvesten, og komme seg til sidelinjen. Sekunder senere ble han byttet med Jonathan, og stadion eksploderte i jubel og tårer. Rent spillemessig var ikke andreomgangen noen stor affære, men Handanovic måtte ut i flere tigersprang for å hindre Lazio i å redusere. Heldigvis var hjemmelaget langt mer effektive enn romerne, og i det 78. minutt plasserte Hernanes et nydelig langskudd til side for Lazios sisteskanse. 4–1. Etter dette ebbet kampen ut, og alle ventet på Zanettis siste ord som spiller på Giuseppe Meazza.

Javier Zanetti

Det var knapt et ledig sete på stadion. Alle ventet på mannen som alene hadde skaffet seg legendestatus verden over. En episk reise er på vei inn i historiebøkene. Javier Zanetti er blant de største legendene fotballverden har sett, og han benyttet anledning til å takke:

Jeg vil takke dere alle. Det er litt vanskelig å prate nå. Jeg vil si at jeg undervurderer når jeg kaller dere alle fantastiske. Jeg vil takke alle lagkamerater og andre som har støttet meg gjennom disse årene.

Jeg har alltid forsøkt å ære og forsvare drakten, uansett hvor jeg har vært i verden. Dere lærte meg å elske denne drakten, takket være deres kjærlighet og dedikasjon. I tillegg ønsker jeg å takke konen min Paula for familien vi har fått. Jeg takker faren min i Argentina og moren min i himmelen. Jeg takker Moratti-familien for alle disse årene, og Erick Thohir for at han lar meg fortsette i klubben.

Igjen, takk til alle lagkamerater. Dere er fantastiske. Spilleren Javier Zanetti er ferdig, men mannen fortsetter videre. Jeg vet ikke om dette er en god eller dårlig ting, men én ting er sikkert; jeg vil fortsette å forsvare drakten som jeg gjorde som spiller.

Kampfakta

Inter 4–1 Lazio (Pause: 3–1)

Mål: Biava 2, Palacio 7, 38, Icardi 34, Hernanes 79

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 25 Samuel, 35 Rolando; 2 Jonathan (Zanetti 52), 88 Hernanes, 17 Kuzmanovic (Taider 74), 10 Kovacic, 55 Nagatomo; 8 Palacio (Milito 65), 9 Icardi

Lazio: 1 Berisha; 20 Biava, 27 Cana, 3 Dias; 15 Gonzalez (Ledesma 46), 23 Onazi (Candreva 68), 5 Biglia, 17 Pereirinha; 7 Felipe Anderson (Minala 82), 11 Klose, 14 Keita

Dommer: Davide Massa, Imperia

Gule kort: Palacio 30, Onazi 46

Bilder: inter.it