Vaklende kamp i Milano

Det betyr at våre to oppgjør mot Palermo har resultert i vanvittige 15 mål. Gårsdagens kamp var muligens en som aldri skulle vært spilt i det snøværet som skapte kaos flere steder enn sentrum i Milano. Kampen inneholdt noen rare balltap, og noen spillere så ut som Bambi på isen. Og det er forståelig. Det lavet ned, og gjorde den glatte matta enda verre. Veldige vanskelige forhold å utøve sitt beste på, og det er dermed fortjent om man gir kreditt til de spillerne som gikk ut på der og ga sitt beste.

Javier Zanetti

Kampen startet ikke allverdens godt for Inters del, og det var Palermo som kunne notere de største sjansene. Det gikk som verst da Mantovani lett kunne sette ballen i nota etter at spillerne tydelig sviktet på markeringene sine ved et hjørnespark. Men ledelsen skulle ikke vare lenge, da Milito knappe fem minutter senere satte ballen bak Inter-deleide Emiliano Viviano. Kampen ebbet ut til pause hvor det må sies at Inter muligens hadde hatt det største overtaket i snøen.

Første omgang var ikke kjedelig på noen måter, men i andre omgang tok det helt av. Miccoli gav Palermo ledelsen, men igjen skulle ikke det ta mange minutter før skarpe Milito var der igjen. Tre minutter senere gjorde han det like godt igjen, og dagens andre var et faktum for vår kjære argentiner. Kun seks minutter etter sitt andre, mottok han ballen på heldig vis og avsluttet på en måte som det er vanskelig å tro at noen andre kunne gjort. 3-2 sto det på måltavla.

Inter ledet, og dermed var alt duket for at Poli gikk ut og debutanten Palombo kom inn. Med tydelige bedre defensive kvaliteter enn sin venn fra Sampdoria-tiden, trodde mange at Inter skulle låse Palermo og dekke de rommene som kunne oppstå. Slik gikk det ikke. To minutter etter hans innhopp satte kortvokste Miccoli inn sitt andre, og var tydelig ivrig etter å ta opp kampen med Milito for banens beste-tittelen.

Men det ville ikke Diego Milito ha noe av, og det gikk ikke mange sekundene etter Miccolis mål før han satte inn sitt fjerde etter et sleivspark fra Pazzini, som ble utnyttet på beste måte av Pazzos spissmakker. Før den tid hadde Sneijder blitt byttet grunnet en småskade, og inn kom mer defensive anlagte Joel Obi. Igjen skulle man tro at nå skulle Ranieri & co snøre igjen sekken, og sikre inn tre poeng. Akkurat slik man hadde gjort så mange ganger tidligere i vinter – og lyktes. Men uten stopperkjempen Walter Samuel, viste det seg å ikke være like lett som antatt. En sluing fra Lecce blir atter en gang slått gjennom, og han setter den kaldt forbi – for dagen – svake Julio Cesar, slik han allerede hadde gjort to ganger for mye tidligere. Det stod 4-4, og mer skulle ikke det bli.

Glohet Milito sviktet av forsvaret

Det er mye å si om Diego Militos fantastiske form, og han har nå ni mål på sine seks siste Serie A-kamper – noe som definitivt latterliggjør Italias fotballtilhengere sin avgjørelse om å kåre han til årets Bidone D’oro-pris (årets verste Serie A-spiller). I går satte han fire baller bak keeper, og viste med det den utrolige klassen han innehar. Likevel ble nesten alt dette kastet bort av et forsvar som tydelig ikke hadde gjort hjemmeleksen sin. Veggen kjente seg ikke bra, og ble erstattet av lovende Ranocchia. Sistnevnte har forsvarskvaliteter, men de fungerer ikke sammen med offensive Lucio. Det ble altfor mye rot, og en spiller som Miccoli ble sluppet gjennom for lett. Det måtte hele laget svi for.

Det at Inters tilhengere på inter.it har valgt å gi Ranocchia en karakter i underkant av 3, mens Milito blir utdelt med en karakter over 9,5, røper noe om hva som var grunnen for det høye antallet mål i går. Angrepet fungerte, forsvaret ikke. Men man skal ikke svartmale Ranocchia heller, for det er en spiller som fungerer utmerket når han spiller sammen med Samuel. Lucio har andre kvaliteter, og Ranocchia lider tydelig under det.