Usikkerhet rundt Sneijder

Wesley Sneijder

Den nederlandske pasningsmesteren er i Los Angeles på ferie, men et intervju denne helgen med Gazzetta dello Sport sendte bølger helt hjem til Lombardia. Til tross for nysignert kontrakt høsten 2010 har Sneijder blitt koblet sterkt til Manchester United og Chelsea den siste tiden, og gjorde ingenting for å dempe ryktene da han kommenterte sin egen situasjon:

Jeg elsker Inter av hele mitt hjerte, men vet ikke om jeg blir værende. Bare Gud vet hvor fremtiden min vil være. Én ting er sikkert: Blir jeg i Inter, vil jeg gi alt jeg har for å vinne alle titlene igjen.

Selv med soleklare kjærlighetserklæringer til Nerazzurri var dette langt fra søt musikk i ørene til de fleste Inter-tilhengere. Selv om uttalelsene ikke akkurat er en overgangsforespørsel, kunne Sneijder valgt sine ord annerledes for å betrygge sine mange beundrere.

Potensielle erstattere

Da president Moratti ble konfrontert med Sneijders sitat, uttrykte også han sin skuffelse over mangelen på et håndfast løfte. Som nevnt har Inters nummer 10 nylig skrevet ny kontrakt med klubben, og lønnsspørsmålet er nok det som kan sette en stopper for en overgang. Han skal heve rundt 2 millioner ukentlig i Inter, en gigantisk utgiftspost for enhver klubb med FFP like rundt hjørnet.

Inters arbeid med å få Alexis Sanchez til klubben kommer nok til å spille inn på utfallet av Sneijder-saken. I tillegg skal Samir Nasri sin vegring for å skrive ny kontrakt med Arsenal (går ut i 2012) lokke både Manchester United og Inter til betydelig interesse for den briljante franskmannen. Nasri vil også trolig være billigere både i innkjøp og lønn enn Sneijder for United, men med lite offisiell informasjon blir det hele foreløpig et vanskelig puslespill med mange usikkerhetsfaktorer.

Kilder: inter.it, football-italia.net
Bilde: inter.it