Ukens video: Facchettis sønn

Dette er en rørende videosnutt fra 100-årsmarkeringen i 2008, der Gianfelice Facchetti, sønn av den store Giacinto, snakker ut om Inter. Videoen er et sterkt øyeblikk for enhver Interisti. Den viser en veltalende Gianfelice Facchetti holde tale foran et vakkert og mørkt Giuseppe Meazza. En video som vekker mange tanker, og som får tårer til å presse på selv for den tøffeste mann. En video som minner om hvorfor du elsker dette spesielle Pazza Inter-laget – verdens vakreste lag.

Oversettelse:

De valgte himmelens og nattens farger for oss. Det har gått 100 år og vi takker de den dag i dag for at de skapte Internazionale Football Club. Det var kvelden 9. mars 1908 – de var litt over 40, når er vi millioner.

De befant seg i hjertet av Milano på restaurant Orologio. De var rebeller som hadde en drøm om å gi alle sjansen: Italienere og utlendinger under samme svartblå flagg.

Det har gått 100 år siden den kvelden. 100 år med lidenskap, med vakre hendelser, med forventninger og fantasier, 100 år med kamper, seire og stolthet… Med veldig mye stolthet.

Det her er minnenes aften og natten for fremtiden, fra slutten av gårsdagens mestere til dagens og morgendagens mestere. Det er natten som de drømte om 9. mars, som vi kan gi i gave til våre barn. Det er natten for alle Interisti – store som små, nærme som fjerne.

For hundre av disse dagene, for hundre av de her følelsene – for alltid, bare, Inter.

Med himmelens og nattens farger – uendelig kjærlighet, mitt evige lag.