Uavgjort mot Cagliari

Man kan snakke mye om kampen, men det er ikke den som det blir snakket mest om. Det som blir snakket mest om er prestasjonen til mennene i rosa. Ikke bare i denne kampen, men også de to foregående kampene mot Atalanta og Juventus. Inter har sett seg så lei at de har gått inn i silenzio stampa, som vil si at de ikke vil snakke med pressen.

Dermed ikke sagt at det er helt stille fra Inters leir. Massimo Moratti uttaler seg til Inters egne kanal, Inter Channel, og vi kan trolig forvente oss noen uttalelser som fyrer opp til en heftig debatt. Andrea Stramaccioni har lenge påpekt at han ikke vil snakke om dommeren, men i dag kokte det over for den ellers så meget sympatiske treneren, da Andrea Ranocchia ble snytt for soleklar straffe i kampens siste minutter. Utbruddet førte til utvisning, noe som betyr at han ikke er med i neste kamp mot Parma. Og med silenzio stampa, kan det ta en stund før vi får høre hva han har å si.

Rodrigo Palacio

Skal vi fokusere på kampen, kom Inter godt i gang. Allerede etter ti minutter kunne Palacio på en relativt enkel måte føre Inter i ledelsen, etter en meget god ball fra Antonio Cassano. Dagens mål betyr også at Palacio har scoret i fem kamper på rad. De ti minuttene før målet var Inter gode og hadde bra kontroll på Cagliari, men de slapp litt på gasspedalen etter det. Cagliari kom mer og mer inn i kampen, og hadde mest ball.

Rett før pause skulle Cagliaris fortjente uttelling komme, da Andrea Cossu la en perfekt ball inn til mannen med det morsomme navnet, Marco Sau. Sistnevnte var sikker, og lagene skulle gå til pause med 1-1.

Bedre andreomgang

Andrea Stramaccionis ord i pausen så ut til å hjelpe. Inter startet andreomgang i et høyere gir enn hva de avsluttet førsteomgang med, og Diego Milito hadde fortjent å sette sin megasjanse. Bommen var så grov at de fleste Interisti var sjokket. En avslutning fra 2011-versjonen av Milito, ikke 2012-versjonen.

Og da var det ekstra surt at Marco Sau atter en gang skulle score, etter en del klabb og babb. Mauricio Pinilla prøvde seg på et brassespark, traff stolpen og ballen havnet hos Sau. Han sklei i det han skulle avslutte, og fintet med det hele tre mann. Da fikk han en lett jobb med å sette ballen bak en sjanseløs Juan Jesus.

Inter fortsatte å male på, og spilte en stund med Diego Milito, Rodrigo Palacio, Philippe Coutinho og Antonio Cassano. Sistnevnte ble byttet ut for Ricky Alvarez, som skulle påvirke kampen med engang. Etter litt driblerier på høyrekanten, la han inn feltet, der Cagliari-spiller Davide Astori var uheldig og satt ballen i eget mål.

Stramaccioni har flere ganger sagt at Inter alltid spiller for å vinne, og det var ikke noe annerledes i dag. Man fortsatte å presse på, med store rom bakover i banen. Det skulle til slutt lønne seg. Trodde vi. Dommeren ignorerte nemlig en soleklar straffe, da Andrea Ranocchia ble felt i/på straffefeltet. Dette feier seg inn i en rekke av feil gjort mot Inter de siste kampene, noe som til slutt førte til silenzio stampa.