Tre uhyre viktige poeng

Premissene var klare i kveldens Derby d’Italia – Både Inter og Juventus trengte tre poeng mer enn noe annet. Det klassiske oppgjørtet i italiensk fotball. Milano mot Torino. Historien har vist at 1999 var siste kamp det ble spilt en målløs Serie A-kamp mellom Inter og Juventus på Giuseppe Meazza. Det var derfor store, men litt avventende forventninger til hatoppgjøret. Barcelona-kampen på tirsdag har nok vært i bakhodet til alle og enhver. Kanskje med unntak av José Mourinho, for i kveld sparte ikke portugiseren på glasuren og sendte det fremeste arsenalet utpå Meazza.

Det var allikevel Juventus som startet best og produserte tre skudd fra distanse allerede før fem minutter var gått. Inter var ikke på høyde fra start og opptro ubalansert og ustrukturert i etablert angrep. Gjestene fra Torino var aggressive og kontante i dueller både i banespill og på dødballer, hvilket resulterte i en del gule kort, dog til begge lag. Og nettopp det viste seg å felle især Mohammed Sissoko som mottok sitt andre gule kort for kvelden i det 37.spilleminutt. Inter klarte dog ikke feste et skikkelig grep eller kjøre på for en ledelse før pause. Og dermed blåste dommer for kvelden Antonio Damato av første omgang.

Før Damato blåste i gang omgang nummer to byttet Mourinho inn Dejan Stankovic for Thiago Motta, hvor på serberen var delaktig i et press Inter etter hvert satt Juventus under. Absolutt alle og enhver så for seg ledelse til hjemmelaget da Samuel Eto’o kom stormende mot Gianluigi Buffon, med Diego Milito i en aldeles fantastisk posisjon til å pirke inn en ledelse etter 55 minutter. Eto’o hadde dog kun blikket befestet på ballen og fyrte av både til side og over. Det var rett og slett en selvisk og dårlig avgjørelse av kameruneren. Minuttet etter tok Mourinho enda et grep ved å kaste innpå Mario Balotelli for Goran Pandev. Og italieneren skapte sårt savnet fart og bredde i angrepsspillet til vertene.

Det skulle allikevel et kvarter etter Marios inntreden før Inter skapte en virkelig stor målsjanse. Og hvilken sjanse det var; Wesley Sneijders presise hjørnespark fant hodet til Balotelli som videre fant Diego Milito i en fantastisk posisjon. Dessverre for Inter traff ikke argentineren med headingen som endte på feil side av stolpen. Og da Sneijder skøt centimetere over på et frispark minuttet etter begynte Meazza å lure på om Inter stanget forgjeves.

Det var da høyreback Maicon tok ansvar. Brasilianeren plukket opp en fri ball på tjue meter, trikset den vakkert over innbytter Amauri, og lot det like vakkert stå til da han banket ballen på volley bak Buffon. En utrolig prestasjon og minst like befriende for et Inter-lag som etter hvert så frustrerte ut. Her snakker vi en solid kandidat til årets mål i Serie A!

Minst like vakkert var innbytter Balotellis forsøk på frispark fra et par og tjue meter. Buffon kunne ikke gjøre annet enn å stå grodd fast i gresset da ballen seilet over muren. Klisjeen ’den hadde fortjent en bedre skjebne’ fløy med stor sannsynlighet gjennom de fleste hoder på Meazza da krysstanga sto i veien. Et aldeles nydelig spark på ballen som kunne doblet ledelsen kun fem minutter etter Maicons ledermål. Juventus hang rett og slett ikke med og så uvanlig slitne og tafatte ut.

Mourinho ville ri inn tre uhyre viktige poeng og byttet derfor inn Sulley Muntari til fordel for Wesley Sneijder i det 89. minutt. Ghaneseren og Inter hadde derimot andre planer, og to minutter på overtid spilte Milito fri Muntari skrått innenfor sekstenmeteren. Innbytteren så ut til å avslutte selv, men det var bare detaljer å snakke om da ballen falt ned hos Samuel Eto’o som bredsidet inn ballen i tomt bur. Inter – Juventus 2-0!

Da Antonio Damato blåse av for siste gang i kveld var tre poeng et faktum, og Inter kunne feire sine første seks poeng på rad siden tidlig januar! Nå gjenstår det bare å se om Lazio kan gi Inter en hjelpende hånd på søndagskvelden i Derby della Capitale mot Scudetto-jagende Roma.

Slik stilte Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon – 6 Lucio – 25 Samuel – 4 Zanetti; 8 Motta (5 Stankovic 46) – 19 Cambiasso; 10 Sneijder (11 Muntari 89); 27 Pandev (45 Balotelli 55) – 9 Eto’o – 22 Milito

Ubenyttede reserver: 21 Orlandoni, 2 Cordoba, 23 Materazzi, 89 Arnautovic

Bilde: inter.it