Tre seire på rad

Claudio Ranieri og hans mannskap har dermed vunnet fem av de siste seks kampene, og bare sluppet inn to mål i løpet av den perioden. Inter er virkelig på gli. Et gjenoppblomstrende Inter klatret til femteplass i Serie A med en litt heldig 1-0-seier over Cesena på Stadio Dino Manuzzi. Nerazzurri slet i lange perioder, men fikk sin tredje strake seier i ligaen, takket være et enslig mål fra Andrea Ranocchia. Og dermed er de tre siste målene til Inter scoret av forsvarere. Diego Milito så livlig ut idag, men kom aldri til en avslutning, mens Pazzini hadde en litt mer hakkete framvisning. Derfor vil det nok gjøre godt for Inter å få Forlán tilbake for fullt.

Inter startet sterkt, og Esteban Cambiasso tvang Francesco Antonioli til aksjon allerede etter fem minutter, før Yuto Nagatomo skjøt over på en volley fra 12 meter. Hadde Nagatomo scoret på den, hadde det vært Nagatomos tredje scoring på tre kamper.

Etter den gode starten vokste Cesenas selvtillit, og de kontrollerte de siste femten minuttene av førsteomgang, der blant annet Antonio Candreva og Adrian Mutu fikk testet Julio Cesars reaksjoner.

Fortsatte å true

Vertene fortsatte å true Inter etter pausen, og burde ha tatt ledelsen åtte minutter ut i andreomgang. Men Roberto Guana maktet ikke å få ballen inn til en ensom Adrian Mutu, etter at Inter hadde gitt bort ballen veldig lett på midtbanen. Cesena ble straffet i det 63. minutt for sløsingen sin, da Ranocchia kunne heade inn Maicons fantastiske frispark.

Hjemmelaget fikk presset Inter i kampens siste kvarter, og så ut til å få en utligning ved Abdelkader Ghezzal, men algirerens halvvolley ble briljant reddet av Julio Cesar. En episode som beskriver Inters situasjon om dagen: Litt rotete forsvar, men laget nekter å slippe inn mål. Det er godt, spesielt med tanke på at det ofte er slik at det laget som slipper inn minst mål, er det laget som vinner den italienske serien. Ikke det at man bør ha håp om Scudetto, men man kan i det minste se lyst på det.

Som et resultat av dagens seier, har Inter gått forbi Napoli på tabellen, og ligger i dette øyeblikk på femteplass. Napoli har derimot sjansen å gå forbi Inter igjen, med seier i kveldens kamp mot Roma. På den andre siden, så forblir Cesena på 18. plass etter tapet.

Inter får bare noen dager fri før det braker løs i årets siste kamp mot Lecce 21. desember. Da er det lov å håpe på en Diego Forlán som er helt frisk, og som kan starte kampen.

Kampfakta

Cesena 0-1 Inter (Pause: 0-0)

Målscorer: Ranocchia (63)

Cesena: 1 Antonioli; 16 Comotto, 25 Von Bergen, 2 Rodriguez, 6 Lauro (Benalouane 88); 18 Parolo, 5 Guana, 77 Ceccarelli (Ghezzal 68); 10 Mutu, 8 Candreva; 7 Eder (Bogdani 67)

Ubrukte spillere: 88 Ravaglia, 4 Ricci, 17 Malonga, 23 Djokovic

Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 23 Ranocchia, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 8 Thiago Motta, 19 Cambiasso, 29 Coutinho (Obi 46); 7 Pazzini (Forlán 82), 22 Milito (Stankovic 89)

Ubrukte spillere: 12 Castellazzi, 11 Álvarez, 25 Samuel, 28 Zárate

Gule kort: Comotto 13, Lauro 62

Dommer: Romeo