Inter kom til Genoa med et solid press på seg om å ta tre poeng, og leverte forsåvidt varene på Marassi. Ellers var det lite å glede seg over.
Inters lag mot Genoa

Jevn omgang, pussig mål

To av hovedkonkurrentene, Milan og Juventus, møtes lørdag kveld og kunne utfordre Nerazzurris posisjon. Likevel så det helt fra starten ut som at Genoa var kampklare, i motsetning til de rufsete soldatene som ble sendt utpå av Rafael Benitez. Davide Santon startet sin første kamp denne sesongen og erstattet en skadet Cristian Chivu på venstrebacken, ellers var laget som forventet i Dejan Stankovics skadefravær. Diego Milito var tilbake fra skade, og gledelig nok i troppen, men kom ikke på banen.
To av byttene ble nemlig brukt på skader som kan vise seg å bli kostbare for en allerede plaget Inter-tropp. Både Esteban Cambiasso og Julio Cesar måtte hinke av banen med strekk, og det er spillere som ikke uten videre lar seg erstatte for en i utgangspunktet tynn stall. Selv før Cambiassos skade var dog Inter på hælene i første omgang. Et aggressivt Genoa-lag fremsto som mye friskere enn Inter, og med flere balltap i forsøk på balltrilling ble det muligheter på kontringer for Il Grifone. Ringreven Luca Toni var aktiv på topp, og Inters høyreside fikk til tider kjørt seg defensivt. Wesley Sneijder kom til et småpent skudd rundt halvveis i omgangen, men starten var vaklete for Inter.
Da Cambiasso måtte gå av banen med strekk etter bare 18 minutter, ble han erstattet av Sulley Ali Muntari, en spiller som ikke har nytt trenerens tillit på en stund, og som følgelig har blitt koblet til andre klubber i det siste. Han skulle likevel vise seg å være instrumentell for Inter etterhvert. Etter en halvtime kom kampens til da største mulighet, da Eto’o på nesten uforklarlig vis bommet fra kort hold etter en fin kontring og presist fremspilt av Muntari. Davide Santon presterte en bra kamp på backen, og vil nok gi Cristian Chivu en tøff kamp om backplassen når rumeneren er tilbake fra skade. Etter en halvtime ble han allikevel litt for ivrig i tjenesten, da et spark i ansiktshøyde ga et velfortjent gult kort.
Vårt lille brasilianske håp Philippe Coutinho kom seg nesten alene gjennom da omgangen gikk mot slutten, men en dårlig berøring kostet dyrt på kanten av 16-meteren. Like etter fikk Genoa sin største sjanse i kampen, da den spanske backen Chico ga Marco Rossi en kjempemulighet til å score fra 10 meters hold, men den erfarne midtbanespilleren bommet til alt hell for Julio Cesar og Inter. Istedet var det nevnte Muntari som ble kveldens første og eneste målscorer. På et skudd fra 25 meter som så ut til å være grei mat for målvakt Eduardo hos Genoa snek ballen seg nesten mirakuløst forbi hanskene og inn i nettmaskene. 1–0 til Inter på overtid av første omgang, og det var ikke den mest fortjente ledelsen denne sesongen.

Sliteseier uten entusiasme

I andre omgang så Inter noe mer fokuserte ut, men det store spillet uteble også i denne kampen. Et mål tidlig i andre omgang ville definert kampen slik Rafael Benitez trolig ønsket, men sett bort fra Jonathan Biabianys gode mulighet etter 51 minutter var det fint lite som ble skapt av de blåsvarte. Med to mislykkede frispark fra Wesley Sneijder er Inters sjansebeholdning denne omgangen gjort rede for, og det var ikke et bortelag proppfullt av selvtillit vi fikk se på Luigi Ferraris.
For Genoa trykket på til en viss grad også i andre omgang, uten å skape så mye den andre veien. En halvfarlig Criscito-avslutning og et helfarlig Boakye-gjennombrudd mot slutten var Genoas beste muligheter. Julio Cesar måtte gå av banen allerede tidlig i andre omgang med en strekk, men erstatter Luca Castellazzi gjorde sakene sine bra, og forhindret Genoa fra å utligne Inters noe ufortjente ledelse. Til en viss frustrasjon for angrepsglade Interisti valgte Benitez etter 83 minutter å bytte ut angrepsspilleren Biabiany med forsvarer Ivan Cordoba, til tross for at Diego Milito fortsatt var på benken. Denne typen bytter blir man nok aldri klok på, men Benitez har vist lignende tendenser også i Liverpool.
Mot slutten av kampen ble det amper stemning mellom lagene, og da Lucio gikk ned i feltet ved ganske minimal kontakt og sannsynligvis begrenset smerte, fløt det over for mange Genoa-spillere. Noe mer alvorlig enn kjeftbruk ble det ikke, men at lagene skiltes som perlevenner kan vi ihvertfall avkrefte. Så med en håndfull sjanser, et heldig mål og to nøkkelspillere skadet på ubestemt tid kunne Inter gå av banen med tre poeng, noe som garantert smaker meget godt til tross for en lite overbevisende forestilling i Genoa.
Genoa 0-1 Inter (Pause: 0-1)
Mål: Muntari 45+3
Genoa: 1 Eduardo; 3 Dainelli 16 Ranocchia,13 Kaladze; 2 Chico (22 Destro 58), 77 Milanetto, 7 Rossi (25 Boakye 79), 4 Criscito; 18 Rafinha, 9 Toni, 20 Mesto (36 Zuculini 59)
Inter: 1 Julio Cesar (12 Castellazzi 65); 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 39 Santon; 4 Zanetti, 19 Cambiasso (11 Muntari 19); 88 Biabiany (2 Cordoba 84), 10 Sneijder, 29 Coutinho; 9 Eto’o
Dommer: Luca Banti (Livorno)
Gule kort: Santon 31, Milanetto 60, Muntari 82, Boakye 90+4
Bilde: inter.it