Tre komfortable poeng

Feiring mot Lazio

Et Lazio-lag som fortsatt jager sikret kontrakt og fortsatt spill i Serie A foran 2010/2011-sesongen. Det så riktignok ikke Lazio-supporterne å bry seg særlig om. En uoffisiell avstemning fortalte faktisk at brorparten av fansen til hjemmelaget så at gjestene Inter tok med seg tre poeng hjem til Milano enn at Lazio skulle karre seg til en seier. Og grunnen for det er ren og skjær rivalisering mellom Lazio og deres Scudetto-jagende byrival Roma.

Det var allikevel slående å høre alle og enhver på Olimpico pipe på hjemmelaget når de en sjelden gang nærmet seg Inters sekstenmeter. Minst like slående var det å høre publikum øyne en scoring til Inter hver gang det ble rullet opp mot Lazio-forsvaret.

Kampen i seg selv startet friskt. Etter fire minutter vartet hjemmelagets keeper Fernando Muslera opp med en kvalifisert redning på en heading fra Maicon. Fem minutter senere måtte Muslera på ny ut i full strekk, da Thiago Motta brant til fra tjue meter. Etter en frisk og fin start på kampen, dabbet det veldig av. Det skulle gå gode tjuefem minutter etter kampens to første sjanser før Inter var på fære igjen. Thiago Motta dempet ballen nydelig ned til en Wesley Sneijder på tur inn i feltet, men istedenfor for å avslutte på første- eller andretouchet, brukte Inters playmaker for lang tid og Muslera fistet den vekk fra Sneijder. Ballen gikk riktignok ikke lenger bort enn til Samuel Eto’o som på utrolig vis trillet ballen utenfor målet.

Det etterlengtede målet skulle allikevel komme. Minuttet på overtid i førsteomgang tok Wesley Sneijder med seg ballen og prikket på sedvanlig vis en crossball på en medspillers hode. Og av alle som møtte Sneijders crosser, var det midtstopper Walter Samuel som stanget inn ledermålet. Og vips så gikk hele Stadio Olimpico av hengslene! Både Lazio- og Inter-supporterne jublet vilt for scoringen! En paradoksal situasjon.

Etter pause var Samuel på tokt etter en ny scoring. En corner fra Sneijder falt ned på hodet til den argentinske midtstopperkjempen som var nær ved å doble ledelsen i det 52. minutt. Etter den store sjansen roet det seg fullstendig ned i den evige stad. Inter trillet ball, mens Lazio ikke evnet å etablere noe mottrykk.

Tjuefem minutter ut i annen omgang skulle det endelig skje noe på Olimpico. Nytt hjørnespark, denne gang fra Maicon, fant Thiago Motta som hang voldsomt høyt i lufta før han skallet inn 2-0. Igjen gikk publikum på Olimpico bananas.

I minuttene før og etter scoringen så Mourinho sitt snitt til å spare både Wesley Sneijder og Samuel Eto’o før finalen i Coppa Italia mot Roma på nettopp kveldens stadion. Med scoringen til Motta stoppet det meste opp i hovedstaden, og fokuset på kommende utfordringer preget nok begge lag.

På onsdag er det finalen i Coppa Italia som gjelder for Inter. Spillere og ledere har derfor planlagt å bli værende i Roma by til finalen er unnagjort.

Slik stilte lagene:

Lazio: 86 Muslera; 25 Biava, 80 Dias, 26 Radu, 2 Lichtsteiner, 32 Brocchi (3 Scaloni fra 85), 33 Baronio (15 Hitzlsperger fra 61), 5 Mauri, 11 Kolarov; 20 Floccari (17 Foggia fra 68), 10 Zarate

Ubenyttede reserver: 88 Berni, 4 Firmani, 9 Rocchi, 13 Siviglia

Inter: 12 Julio Cesar; 4 Zanetti, 6 Lucio (2 Cordoba fra 75), 25 Samuel, 26 Chivu; 5 Stankovic, 19 Cambiasso, 8 Thiago Motta; 13 Maicon, 9 Eto’o (11 Muntari fra 73), 10 Sneijder (22 Milito fra 68)

Ubenyttede reserver: 1 Toldo, 17 Mariga, 23 Materazzi, 45 Balotelli