Til Genova med håp

Nøkkelspilleren Thiago Motta

For å kunne ta juleferie med god samvittighet, må de resterende kampene mot Genoa, Cesena og Lecce vinnes. De to siste lagene vi møter i 2011 – Cesena og Lecce – ligger begge på nedrykksplass, noe som vil si at denne kampen mot Genoa sannsynligvis blir den tøffeste. Uheldigvis, så har vi, av de 59 kampene vi har spilt på Luigi Ferraris i Serie A-sammenheng, bare vunnet 19. Motstanderen har også scoret 103 mål mot våre 74. Heldigvis er ikke historie viktig for utfallet av kampen. Og på den lysere siden, har Inter tatt alle poengene fra Luigi Ferraris de siste tre årene, og Genoa har ikke slått Inter i Serie A-sammenheng siden 1994/95-sesongen. I tillegg har Inter holdt nullen i fem av de siste seks møtene mot Genoa på deres hjemmebane.

Lagene

Genoa begynner å forme seg en fin sesong. De har bare tapt én hjemmekamp (mot Milan), men ligger bare ett poeng foran oss. Det vil si, med seier idag er enda et lag forbigått på tabellen. Og for et Inter-lag som holder på å spille seg ut av en aldri så liten krise, kan dette vise seg å være en optimal kamp: En kamp som ikke er altfor vanskelig, men som mest sannsynlig vil by på hard jobbing fra våre spillere og som vil kreve godt spill.

Genoa har tapt tre av sine siste kamper, men i den aller siste, vann de likevel overbevisende 2-0 mot Siena (På en bedre side: Genoa har ikke vunnet to kamper på rad siden runde 3 og 4). Deres toppscorer er Rodrigo Palacio – spilleren som ble fulgt nøye med av Inter i sommer. Det er grunn til å tro at Inters forsvarere priser seg lykkelig over at han ble skadet i kampen mot Siena, og nå istedet må møte to av fire spisser (Pratto, Jankovic, Ze Eduardo og Caracciolo) som til sammen har scoret to mål i årets Serie A. I Palacios fravær, må Kucka, Rossi og Veloso vise seg frem, de har heller ikke har så imponerende målstatistikk. Ja, de er midtbanespillere, men de tre til sammen har scoret like mye som Palacio alene har gjort. Kucka er til og med tvilsom til denne kampen.

Unge Faraoni

Med Palacio ute vil Genoa slite med å skape målsjanser, og det er forventet at Inter kommer til å styre kampen. Malesani velger trolig en taktikk som forhindrer angrep fra kanten (noe som kan være smart, siden den den mest kreative spilleren vi har, trolig befinner seg på kanten), og man skal ikke se bort i fra at en taktikkendring i pausen kommer til å bli avgjørende for utfallet av kampen.

Inter på sin side holder på å forbedre seg. Ranieri og hans menn har vunnet tre av de siste fire kampene, og de siste sju målscorerne har en gjennomsnittalder på 24,7 år. Forlán er tilbake, men han starter på benken. Maicon blir hvilt. Ranocchia fikk en muskelskade på slutten av sist trening, og risikerer å være ute resten av året. Sneijder er fortsatt ute. Obi er tilbake, men starter trolig på benken. Cristian Chivu, Jonathan og Stankovic er ikke med til Genoa.

Trolige lagoppstillinger

Inter: J.Cesar; Zanetti, Lucio, Samuel, Nagatomo; Coutinho, Motta, Cambiasso, Faraoni; Pazzini, Milito

Genoa: Frey; Mesto, Kaladze, Dainelli, Moretti; Rossi, Merkel, Veloso, Constant; Pratto, Ze Eduardo

Bilder: Inter.it