Tidligere helter er optimistiske

Tro og desillusjon er innhold i analysen av Inters krise, men ett hovedmål er fortsatt mulig: Tredjeplassen, som i det minste sikrer Champions League-kvalifisering. Det målet er fullt mulig, selv om der har vært store feil som å ansette Gasperini.

Beccalossi sier at «på grunn av FFP solgte vi Eto’o, som scoret 37 mål. Men jeg trodde at om vi beholdt Milito og Pazzini, og deretter kjøpte Forlan, ville like mange mål komme. Slik er det ikke. Den ene gjør alt han kan, den andre finner ikke målmaskene og den tredje blir skadet.» Om Moratti, sier Boninsegna følgende: «Det er bare med hans familie som president Inter har vunnet masse. Om han forlater Inter, vil vi være i trøbbel.»

Riccardo Ferri, Alessandro Altobelli, Evaristo Beccalossi og Roberto Boninsegna

Hva er den største feilen klubben har gjort?
Ferri: Å satse på spillere uten noe som motiverer, og med alt for mange skader på skuldrene deres. Valget av Gasperini er bare et plaster for dette laget.
Altobelli: Den første feilen var Gasperini. Jeg respekterer han, men man trenger andre karakteristikker for å trene Inter. Problemene fortsetter fra der.
Beccalossi: Mange år med mange trofeer forteller oss at mange ting ble gjort riktig, men å erstatte store spillere er ikke lett.
Boninsegna: Etter en trippel kan klubben puste ut… Mange feil ble begått, men du kan ikke vinne for alltid.
Hva er den største feilen Ranieri har gjort?
Ferri: Han har nødt til å ta litt skyld, men han er ikke det eneste problemet.
Altobelli: Han har ikke sikkerheten, freden og kontinuiteten for sitt arbeid.
Beccalossi: Noen spillere mistet pusten da de spilte tre kamper i uken kontinuerlig på grunn av skader.
Boninsegna: Problemene var der allerede før han kom. Han prøvde å rette på problemene, men som vi har sett, så har han ikke vært suksessfull på det området.
Hvilken formasjon burde Inter bruke?
Ferri: Enkelt: Alle må bidra i både det offensive og defensive.
Altobelli: Ranieri burde gå tilbake til 4-4-2: Nei, det var ikke vakkert, men resultatene kom.
Beccalossi: Den de brukte i derbyet, og med samme holdning: Ydmykhet, tålmodighet og skudd. Med Sneijder ved siden av Milito.
Boninsegna: Jeg er ikke treneren til Inter, men når jeg ser hvor vi kan streve med det defensive, så kan vi spille med fem mann bak.
Realistisk sett, hvilket mål burde Inter sette seg i år?
Ferri: Tredjeplassen, som er økonomisk viktig, er mulig med kampene som er igjen. Champions League er utopi, og de må klare det.
Altobelli: Kvartfinalen i Champions League, det er mulig å slå Marseille. Der er også tredjeplassen, som er hard, men også mulig med alle kampene som er igjen.
Beccalossi: Med flere seire på rad kan de være på topp tre. Også er der fortsatt Champions League.
Boninsegna: Sett bort i fra Milan og Juventus, så er det ikke så mange lag som er bedre enn Inter. Det betyr at tredjeplassen fortsatt er mulig. Også er der Champions League som gir forskjellige motivasjoner.

Kilde: La Gazzetta dello Sport