Tid til å redde sesongen?

Kaosklubb nummer 1 i Serie A står på motsatt banehalvdel på Stadio Nereo Rocco, nemlig Sardinias stolte representanter ved navn Cagliari. Uten stadion og med fire trenere (derav tre ulike) denne sesongen, er de rødblå likevel et av formlagene nå på våren. Det samme kan definitivt ikke sies om Inter, selv om kaosklubb ikke er en betegnelse som er direkte misvisende her heller. Det er vanskelige arbeidsforhold for Andrea Stramaccioni når skader avløser hverandre og ingen hjelp er i sikte fra vinterinnkjøpene eller omgivelsene for øvrig (les: FIGC).

Massimo Moratti og Andrea Stramaccioni

Med en tynn spissrekke før sesongen var det (sett i etterkant) aldeles uklokt å la Marko Livaja forsvinne i januar, og når eldre og allerede skadeplagede spillere plukker opp de sedvanlige smellene, finnes det ingen dekning i Inter-stallen. Forhåpentligvis har vi nådd klimaks når de to spissene som utgjør angrepstroppen søndag er Tommaso Rocchi og Francesco Forte fra Primavera-laget. Massimo Moratti var innom Appiano Gentile lørdag formiddag for å følge lagets forberedelser, og det er en bekymret president som har blitt fanget av kameraene på Stadio Giuseppe Meazza de siste kampene. Utad kommuniserer han stadig tillit og tålmodighet med Stramaccionis oppbyggingsprosjekt, men det smerter nok veldig å se nok en sesong langt bak både AC Milan og Juventus.

Cagliari har på sin side mye større problemer enn mangel på europacup-spill. Sagaen er for lang til å ta i sin helhet her, men Stadio Sant’Elia er fraflyttet, det nye stålbyggesettet som er Stadio Is Arenas er ikke ansett som spillbar, så president Cellino flyttet resten av lagets hjemmekamper til Trieste. Der står det et annet pussig byggverk, knapt 20 år gamle Stadio Nereo Rocco med 30 000 seter for sitt Lega Pro-lag Triestina. Kamp skal det da forhåpentligvis bli til slutt, og da er det verdt å merke seg at Trieste like ved Slovenia er halvparten så langt fra Milano som fra Cagliari.

Matias Silvestre og Massimo Moratti

Med all den distraksjonen og økte skadefrekvensen Europa League har utgjort i år, er det vanskelig for undertegnede å se den store verdien i deltagelse også neste sesong. Champions League er nå for langt unna til at det kan kalles et realistisk mål, dermed spiller Inter nå i praksis for deltagelse i en turnering som gir mer hodebry enn penger og prestisje. Det spørs om makthaverne blir satt i en posisjon til å velge, men EL-deltagelsen har etter min mening kostet mer enn den har smakt denne sesongen og bør ikke være på toppen av prioriteringslisten. Heldigvis er Nerazzurri fortsatt med i Coppa Italia, og kan snu 2–1-tapet borte i Roma til finale og et mulig trofé. Det er uansett en liten trøst i en ellers blodfattig sesong.

Da er det vanskelig å komme utenom at resten av seriekampene ser ut som et pliktløp med mindre noe helt spesielt skulle skje med poengfangsten. Åtte poeng foran Inter ligger AC Milan på Champions League-plass, og med råsterk form hele våren har Allegris mannskap ikke vist tegn til å vike fra bytronen denne sesongen. En positiv innspurt er likevel av stor betydning mentalt og for klubbens velvære gjennom sommeren. Andrea Stramaccioni sitter ikke veldig trygt, og med en impulsiv president kan det bikke over om «mellomsesongen» bikker helt over kanten.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 27 Belec, 30 Carrizo

Forsvar: 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 31 Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo

Midtbane: 4 Zanetti, 10 Kovacic, 11 Alvarez, 14 Guarin, 17 Kuzmanovic, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi, 60 Belloni

Angrep: 8 Rocchi, 45 Forte

Som nevnt er det syltynt på topp, og kantspiller Ricky Alvarez tar antagelig plass ved siden av 35 år gamle Rocchi for å fylle ut elleveren. Etter å ha blitt slått og lugget av gamle lagkamerater i forrige kamp er naturlig nok Ezequiel Schelotto suspendert for denne dysten, mens skadelisten er det bare deprimerende å begynne på. Milito, Cassano, Palacio og så videre…

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Zanetti – Silvestre – Juan Jesus – Pereira
Gargano – Kovacic – Cambiasso
Guarin
Alvarez – Rocchi

Walter Samuel holdes nok frisk for Roma-kampen, mens Andrea Ranocchia er ute av laget for å gi en sjelden sjanse til Matias Silvestre. Fremover er det ingen valg, bare et oppsett som tvinger seg frem med det mannskapet som er tilgjengelig.

Agazzi
Perico – Rosettini – Astori – Avelar
Dessena – Conti – Ekdal
Cossu
Sau – Ibarbo

Midtbanegiganten Radja Nainggolan er suspendert mot en av sine mulige nye arbeidsgivere, mens forsvarer Pisano og målvakt Avramov er ute med skader.

For å virkelig sette spikeren i kisten for et litt grått søndagsoppgjør, sendes ikke kampen på noen av CMore sine kanaler. Avspark i Trieste er klokken 15.00 søndag ettermiddag. Forza Inter!

Bilder: inter.it