Thohir og Moratti om Mancini

mancini

De siste ukers storm rundt Inter og Mazzarri har nå roet seg når klubben bekreftet at Mazzarri ble avskjediget og at Mancini ble den nye sjefen.

Erick Thohir har lenge støttet Mazzarri, og de siste uttalelsene fra Presidenten var at Mazzarri skulle få en siste sjanse i Derbyet neste helg. Men presset fra utålmodig media og buende fans fikk til slutt Thohir til å innse at han måtte gjøre grep.

“Giuseppe Meazza er vårt hjem. Vi kan ikke fortsette å spille her og likevel føle at vi spiller på bortebane,” sa Thohir til Sky Sport Italia, og hintet til at Mazzarri ikke hadde fansen i ryggen.

“Jeg ber fansen om å støtte treneren, spillerne og å respektere deres arbeid. Men det viktigste er at fansen spiller sammen med laget fordi vi utgjør et godt lag.”

Mediene skal ha det til at Thohir lenge har vært bestemt på å avskjediggjøre Mazzarri, men selv påstår den indonesiske forretningsmannen at hele prosessen gikk hurtig.

“Valget om å fjerne Mazzarri ble gjort på en dag og en natt. Etter telefonsamtaler med direktørene og Moratti bestemte jeg meg for å gjøre endringer.

“Valget sto aldri på noen andre enn Mancini. Han kjenner allerede klubben og vi valgte ham fordi det er det beste for klubben. Vi trenger frisk luft, en annen atmosfære og å lette på trykket rundt klubben.

“Når det skal velges en ny trener til en klubb må klubben finne den best egnede treneren. Vi kom frem til at Mancini var den rette mannen for jobben, han er den beste treneren i Italia, men jeg setter pris på Mazzarri og takker han for alt han har gjort.

“Mancini var interessert i prosjektet vårt og virket entusiastisk. Den finansielle situasjonen klubben er i er han klar over, men vi skal bruke de midlene vi har fornuftig for å forsøke å styrke klubben i januar,” avsluttet presidenten.

Massimo Moratti var selv involvert i telefonsamtalene som avgjorde utfallet av denne prosessen, og sier at han er lei seg på vegne av Mazzarri, men påpekte at ansettelsen av Mancini var nødvendig.

Den italienske forretningsmannen trakk seg fra vervet som Æres President forrige måned, noe som skal ha skyldes uenighet mellom han og Thohir angående Mazzarris fremtid i klubben. Og selv om det nettopp var Moratti som gav Mancini sparken i 2008, er han glad han er tilbake.

“Jeg er glad for at Mancini er tilbake. Det var nødvendig. Han er en dyktig trener, en trener som jobber veldig hardt.

“Jeg er lei meg på vegne av Mazzarri, som uten tvil gjorde alt i sin makt for denne klubben.”

Bilder: inter.it