Svakt og målløst Inter

Adil Rami og Mauro Icardi

Det var Milan som startet best, og spesielt duoen Kaka og Balotelli benyttet anledningen til å løsne skudd. Aller størst var sjansen til Kaka, som alene med to Inter-forsvarere tok sjansen på en volley fra distanse. Tverrliggeren dirret bak en utspilt Samir Handanovic, men det sto fortsatt 0–0 på tavlen.

Inter hadde dessverre lite å by på i første omgang. Et par gode tilløp og forsøk på innlegg kom det fra vingbackene Jonathan og Nagatomo, men det ble ikke mange farligheter foran Abbiati. Faktisk konkluderte vår venn OptaPaolo med at det ble fyrt av 0 skudd fra Inter.

Mazzarri sviktet Zanetti

Et forsiktig Inter ble straffet til slutt, halvveis ut i andre omgang ble det hjemmelaget som tok ledelsen. skulle Et knallhardt og presist innlegg fra Balotelli havnet på pannen til de Jong, og Inters målvakt var utspilt. En fortjent ledelse mot et blekt Nerazzurri.

Etter hvert kom Mazzarris bytter, og det ble minst ett kontroversielt utfall. Guarin og Alvarez fikk muligheten for mer defensive Cambiasso og Jonathan, mens det siste byttet ble Milito for Icardi. Det betyr at legenden Javier Zanetti ikke fikk mulighet til å spille sitt siste derby denne kvelden. Rent taktisk kan det forsvares, men det er ingen tvil om at Mazzarri vekker Curva Nords (og resten av fansens) vrede med en slik manøver. Konfliktsky er han ihvertfall ikke.

Noe særlig mer enn det var det ikke å skrive hjem om i dette derbyet for Inter sin del. Det skjedde veldig lite offensivt, og statistikken forteller oss at det ble satt 0 skudd på mål. Det er første gang på 10 år for Inter sin del i Serie A, en historisk dårlig statistikk. Vennskapsderbyet mot Lazio og en bortekamp mot nedrykkstruede Chievo Verona gjenstår nå for Inter, som helst ikke bør gå på flere tap hvis sesongen skal ende foran Milan på tabellen.

Kampfakta

Milan 1–0 Inter (Pause: 0–0)

Mål: de Jong (65)

Milan: 32 Abbiati; 2 De Sciglio, 13 Rami, 5 Mexes, 21 Constant (Abate 85); 34 De Jong, 18 Montolivo; 23 Taarabt, 22 Kakà (Pazzini 76), 16 Poli (Muntari 72); 45 Balotelli

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 25 Samuel, 35 Rolando; ‎ 2 Jonathan (Alvarez 78), 88 Hernanes, 19 Cambiasso (Guarin 70), 10 Kovacic, 55 Nagatomo; 8 Palacio, 9 Icardi (Milito 82)

Dommer: Mauro Bergonzi, Genova

Gule kort: Mexes 16, Cambiasso 39, Samuel 75, Ranocchia 80, De Jong 89, Abbiati 90+2

Bilder: inter.it