Surt tap mot Lazio

Likevel kan ingen påstå at Inter er svekket i kampen om Champions League-plass. I skrivende stund beholder Stramaccioni og hans mannskap andreplassen inntil videre. Og bare Napoli kan gå forbi etter dagens runde. Men trygge skal man heller ikke være. Vinner Roma og Fiorentina i dag, vil bare skille to fattige poeng ned til en sjetteplass. Det er med andre ord få feilskjær som vil skille himmel fra helvete.

I forkant av kampen ble det smått pratet om at Stramaccioni skulle komme med overraskelser i startoppstillingen. Og det ble det. Alle aviser, store som små, trodde på den helt alminnelige 3-5-2-formasjonen. Men Stramaccioni valgte å gå for den “gammeldagse” 4-3-1-2-formasjonen. I etterkant forklarte Stramaccioni at han valgte den formasjonen for å sikre seg at midtstopperne ikke ble for mye presset og for å hindre at spillerne på kanten ble for dype.

Diego Milito

Walter Samuel var tilbake etter suspensjon, noe som betydde at Yuto Nagatomo, Walter Samuel, Andrea Ranocchia og Alvaro Pereira ble de fire i forsvar. Foran der igjen ble det Javier Zanetti, Esteban Cambiasso og Walter Gargano. Med Sneijder fortsatt utelatt av troppen, måtte Guarin tre inn som trequartista. Noe uheldig vil mange si, da Sneijder trolig hadde gjort en bedre jobb. På topp valgte Stramaccioni å gå for Antonio Cassano og Diego Milito.

Kampen startet i det kjedsommelige uten mye å rapportere hjemom. Det var en tam start med altfor mange feilpasninger. Ingen nevneverdig sjanser fra noen av lagene. Det mest merkverdig var trolig det relativt strenge gule kortet til Walter Gargano. Som sier det meste.

I andreomgang tok det seg litt opp, og Inter byttet litt på rekkene. Javier Zanetti gikk ned på høyreback, mens Nagatomo gikk opp på venstre kant, og dannet noe som lignet på en 4-4-2. Det ble fort mer liv i kampen, og periodevis var Inter mye sterkere enn Lazio, og burde gått opp i ledelsen. Fredy Guarin traff stolpen, det samme gjorde Cassano knappe fem minutter etterpå. Attpåtil kunne Nagatomo ha satt returen.

Men det var Lazio som skulle trekke det lengste strået. Inter var alene gjennom med tre mot to, og av en nærmest uforklarlig årsak valgte dommer Mazzoleni å dømme frispark til Lazio. Bare sekunder etterpå var Klose gjennom, hvor han gjorde det han kan best – nemlig å score.

Dommerfeilene – både for og mot Inter – har florert i år. Og vi skulle ikke slippe det denne kampen heller. For etter et veldig billig frispark ble gitt til Lazio i forkant av deres 1-0-scoring, ble Ranocchia snytt for et soleklart straffespark.

Positiv første halvdel

Bare de to kampene mot Genoa og Udinese mangler før årets sesong er halvspilt. De fleste Interisti vil nok kalle den første halvdelen av sesongen for en positiv halvdel. Det er ikke mange månedene siden Ranieri sendte utpå tidenes eldste Champions League-lag mot Lille. Det er ikke mange månedene siden vi brukte flere hundre minutter på å score mål. Det er ikke lenge siden vi så vidt fikk kjempet til oss en plass i Europa League.

Bare et halvår senere ligger vi på andreplass i Serie A og har flust av talenter på vei opp. Vi har også sett en lagoppstilling som hadde nærmere 21 år i gjennomsnitt. Vi har trolig også funnet en trener som kan skape kontinuitet både for spillerne og for seg selv. Mye kan selvfølgelig bedres – men mye har definitivt alt blitt bedre. Og det er veldig gledelig.

Kampfakta

Lazio 1-0 Inter (Pause: 0-0)

Målscorere: Klose 82.

Lazio: 22 Marchetti; 29 Konko, 20 Biava, 2 Ciani, 26 Radu; 19 Lulic (Candreva 64), 8 Hernanes (Dias 87), 24 Ledesma, 15 Gonzalez, 6 Mauri; 11 Klose (Floccari 85).

Inter: 1 Handanovic; 55 Nagatomo, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 31 Pereira (Coutinho 86); 4 Zanetti, 21 Gargano, 19 Cambiasso (Palacio 59); 14 Guarin; 22 Milito, 99 Cassano.

Dommer: Paolo Silvio Mazzoleni (Bergamo).

Gule kort: Gargano 45, Samuel 52, Konko 66, Candreva 90.

Kilde og bilde: inter.it