Sulley neppe til Sunderland

Sulley Muntari

Muntari har i blåsvart aldri vist formen som førte han til Portsmouth for 7 millioner pund, og senere til José Mourinhos Inter for 16 millioner euro. Da han i januar gav beskjed om at han ville bort fra Inter, kom Sunderland på banen og tilbød en låneavtale med forkjøpsrett. Etter åtte opptredener i Sunderland-trøyen skal imidlertid Black Cats ha bestemt seg for å ikke benytte seg av opsjonen.

Svak sesong

Etter å ha vært på banen 11 ganger før midten av januar, var det klart at Sulleyman Ali ikke sto langt fremme i køen på Inters godt besatte midtbane. Likefullt var det knyttet visse forventninger til hans retur i Premier League, der han tidligere har vist gode takter. Men etter jul har Sunderland slitt tungt, og på Muntaris åtte opptredener har det bare blitt én seier, hjemme mot bunnlaget Wigan.

Agent Fabien Piveteau var denne uken ute og avkreftet at Muntari blir kjøpt ut av kontrakten med Inter, grunnet både lønn og overgangssum:

Det finnes ingen sjanse for Sulley i Sunderland. De har bestemt at han er for dyr.

Som alltid med agenter kan det hele betraktes som et forhandlingsutspill, da overgangssummen som ble skissert i vinter var så høy som 6–8 millioner euro. Med en mindre imponerende periode etter overgangen, er det neppe aktuelt for Sunderland å bla opp en slik sum. Det kan dog ikke utelukkes at Muntari likevel vil være aktuell om Inter firer på kravene, spesielt da ghaneseren er i besittelse av en lukrativ kontrakt og Moratti/Branca jakter på lønnskutt over hele linjen.

Kilde: guardian.co.uk
Bilde: inter.it