Stramaskinen ruller videre

Det var ikke mange som helt visste hvem Stramaccioni var da han tok over for Ranieri, og enda færre visste hva man kunne forvente av den unge romeren. Etter en sommermercato og et godt stykke inne i hans første sesong på øverste nivå, begynner man å se fruktene av det som kan bli en stor trener. Andrea Stramaccioni tok over et lag som hadde vunnet én kamp på sine siste ti, og har ikke sett seg tilbake siden. Nå har han skapt et lag som er med å kjempe på alle fronter, som høster skryt fra alle kanter, og et lag som knuste Juventus sin rekke på 49 kamper uten tap. Og det bare ett fattig år etter at Inter hadde hatt sin verste seriestart på mange tiår.

Det er ikke bare det at vi vann mot Juventus, men også på måten vi gjorde det. Stramaccioni komponerte et lag som skulle ut i hundre. Et lag som skulle vise seg fram, og bevise at de ikke stod tilbake kvalitetsmessig for et Juventus som ikke hadde tapt på over ett år. Stramaccioni sendte rett og slett et lag ut på der for å vise at Inter er fullt på høyde med Juventus.

Men det startet ikke bra for Inter. Allerede etter atten sekunder kunne Arturo Vidal lett sette inn 1-0 etter pasning fra Kwadwo Asamoah – en Asamoah som dog var flere meter offside. De neste ti minuttene var også et kaos for Inter, hvor Juventus flere ganger kunne økt deres ledelse, før Inter mer og mer kom inn i kampen. Sjansene skulle likevel ikke bli det store samtaleemnet i pausen. Lichsteiner hadde allerede et gult kort da han kom inn i en takling med høy fart og med knottene først. Et soleklart gult, på grensen til oransje. Dommeren lot det likevel gå videre, og etter han også lot offsidescoringen stå, var det mange som kom med konspirasjonsteorier.

Det var ikke bare supporterne som var forvirret og sure, men også Antonio Cassano, som ytret sin misnøye da lagene var på vei ut på banen til å spille andreomgang. Han sa noe som i det grove kan oversettes til: “Hvorfor hører du ikke etter? Du er problemet og bare forsvinner?”

Utrolig andreomgang

Andreomgang startet med flere gode sjanser til Inter, men man skulle ikke få noe uttelling før knappe kvarteret ut i andreomgang. Marchisio prøvde å gjøre Militos drakt om til et seil, og straffe ble gitt. Sistnevnte hadde ingen problem med å sette ballen bak Buffon, og utligningen var et faktum.

Men det stoppet ikke der. Ikke lenge etter ble en sliten Cassano byttet ut for Guarin. Og han skulle bli sentral, for da han avanserte framover og avfyrte skudd som Buffon reddet, var den store Milito der og satte inn returen. Guarin har i etterkant sagt at Stramaccioni ga han detaljerte instrukser for hva han skulle gjøre, som til slutt resulterte i mål.

Resten av kampen lå fokuset på å forsvare seg, og Gaby Mudingayi erstattet Diego Milito. Men scoringene stoppet ikke likevel. I sluttminuttene spurter Nagatomo opp venstrekanten og får med seg Rodrigo Palacio. Etter mye om og men kunne sistnevnte til slutt putte ballen i mål, og Milano og alle Interisti rundt om i verden gikk i fullstendig ekstase. Juventus sin rekke på 49 kamper ble brutt!

Kampfakta

Juventus 1-3 Inter (Pause: 1-0)

Målscorere: Vidal 1, Milito 59 (pen) and 75, Palacio 90.

Juventus: 1 Buffon; 15 Barzagli, 19 Bonucci, 3 Chiellini; 26 Lichtsteiner (Caceres 38, Quagliarella 78), 23 Vidal, 21 Pirlo, 8 Marchisio, 22 Asamoah; 12 Giovinco, 9 Vucinic (Bendtner 46).

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 25 Samuel, 40 Juan Jesus; 4 Zanetti, 21 Gargano, 19 Cambiasso, 55 Nagatomo; 8 Palacio, 99 Cassano (Guarin 69); 22 Milito (Mudingayi 80).

Dommer: Paolo Tagliavento (Terni).

Gule kort: Lichtsteiner 30, Samuel 33, Pirlo 48, Chiellini 51, Bonucci 62, Zanetti 85.

Kilde og bilde: Inter.it