Stramaccioni vs Zeman

Dette legger grunnlaget for en underholdende kamp, det er nemlig to lag med veldig mye nytt. Inter har gjort mye, men mest radikalt er nok Roma, da de har gått fra treg og, etter manges oppfatning, kjedelig tiki-taka-fotball til en fotball de fleste trolig betegner som verdens mest offensive utgave det rasjonelt er mulig å få til. I dag stiller de også trolig med seks nye fjes som ikke var der i fjorårssesongen, blant annet Mattia Destro. Han vokste opp i Inters rekker, og gikk til Genoa samme tid som Andrea Ranocchia kom til Inter. Italieneren gikk deretter på lån til Siena, hvor han viste meget lovende takter. Nå står han altså på motsatt side og skal prøve å senke sitt tidligere lag.

Men den mest innflytelsesrike personen som har ankommet Trigoria i sommer er sprøheten selv i form av Zdenek Zeman. Mannen som er kjent for å leve uten stress sender 10 mann i angrep om det er så som skal til for å få ballen bak motstanders keeper og i nettet. Det blir en reell utfordring for Andrea Stramaccioni.

Det er dog ikke bare Roma som har gått gjennom store endringer i sommer. Det har også Inter gjort. I sommer har åtte spillere gått ut og åtte spillere kommet inn. Man har kjøpt for 48 millioner euro og solgt for 35 millioner. Det medfører mye nytt og det blir spennende å se hvordan man disponerer laget utover høsten.

Zemans tidligere møter

Selv om Roma hentet Zeman fra Pescara, er det faktisk ikke første gang tsjekkeren møter Inter mens han trener hovedstadens røde lag. Kveldens oppgjør ventes å være målrik og åpen kamp, og det ikke uten grunn. Zemans lag har så mange i angrep at forsvaret kan bli en stor svakhet. Det er denne 4–5-kampen fra 1999 et godt bevis på.

Inters kamptropp

Målvakter: 12 Castellazzi, 27 Belec, 32 Cincilla

Forsvar: 4 Zanetti, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo

Midtbane: 10 Sneijder, 14 Guarin, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 31 Pereira, 41 Duncan

Angrep: 7 Coutinho, 8 Palacio, 22 Milito, 88 Livaja, 99 Cassano

Trolig lagoppstilling

Samir Handanovic ble operert grunnet kneproblemer etter et landslagsoppdrag, og selv om det ble antatt at han skulle være med i dag, er han altså ikke det. Luca Castellazzi har dog vist solide saker i hans fravær, og vi skal ikke være urolige. Vår eminente back i flere år, Maicon, har nå pakket sakene sine, men inn kommer den solide venstrebacken, Alvaro Pereira. Stramaccioni gikk i dag ut og kalte unge Andrea Ranocchia for “lederen i vårt forsvar”, og nyinnkjøpte Matias Silvestre ser ut til å bli hans makker. Også er det kapteinen vår, da. I 2006 hentet man inn Maicon, som tok høyrebackplassen fra 33-årige Javier Zanetti. I 2012, seks år etter, tar han altså tilbake høyrebacken.

På midtbanen ser det ikke ut til å være rom for noen overraskelser, mens i angrep virker Milito og Sneijder bankers. Spørsmålet er hvem den tredje spilleren skal være, Det har vært snakket om både Rodrigo Palacio og Antonio Cassano. Trolig blir det sistnevnte.

Castellazzi
J.Zanetti – Ranocchia – Silvestre – Pereira
Guarin – Gargano – Cambiasso
Palacio – Sneijder
Milito

Kilde og bilde: inter.it