Sterkt comeback på San Paolo

Icardi mot Napoli 2
Inter reiste til Napoli på jakt etter sin første seier på San Paolo siden 1997. Håpet om Champions League henger i en tynn tråd, og det kan snart se ut som om det eneste gjenværende håpet er seier i Europa League. På motsatt side har Napoli et godt utgangspunkt for å nå det gode selskap, og med Romas nåværende form trenger ikke Rafa Benitez sine menn mange runder før de passerer hovedstadslaget på tabellen.

Den brasilianske stopperkjempen Juan pådro seg gult kort allerede etter et halv minutt da han felte Higuain på vei gjennom.

Palacio fikk Inters første sjanse da han kom alene mot Andujar etter en flott bakromspasning, men den argentinske målvakten gjorde en god jobb og tvang Palacio ut av farlig område. Napoli gikk rett i angrep og Higuain testet Handanovic med et godt skudd, men sisteskansen var fint med på notene og reddet med en flott enhåndsredning.

Hugain var farlig frempå igjen etter et kvarter, men avslutningen fra skrått hold gikk utenfor. Avslutningen fra Hamsik like etterpå fikk Handanovic avverget til hjørnespark.

Etter tjue minutter prøvde Higuain å lobbe ballen over Handanovic fra åtte meter, men den slovenske landslagsmålvakten sto godt på beina og fikk slått ballen bort fra farlig område. Napoli var nå inne i en god periode hvor særlig Mertens lagde hodebry for Interforsvaret. Mange av vertenes angrep kom nettopp av at Inters backer ble for ivrige offensivt og etterlot seg store rom defensivt.

Når halvtimen var spilt må desibel-nivået på San Paolo ha slått ny rekord. Mertens kommer seg nok en gang rundt på kanten og la inn til Higuain, med den tidligere Real Madrid-spissen skjøt over det åpne målet fra fire meter til fansens store fortvilelse og lagene gikk dermed til pause med 0-0.

Inters defensive problemer kom av at backene etterlot seg for store rom, i tillegg til at Mertens skapte store problemer for hjemvendte Santon. Til andre omgang byttet Santon og D’Ambrosio side, men det tok bare fem minutter før Napoli igjen kom seg rundt på kantene. Denne gangen var det Henrique som slo inn mot Hamsik som enkelt headet ballen utagbart bak Handanovic.

Inter reagerte umiddelbart etter Hamsiks ledermål da Shaqiri slo et godt innlegg mot Icardi, men argentineren kom ikke helt over ballen og headet den en halvmeter utenfor. Litt senere var D’Ambrosio farlig frempå på et hjørnespark, men headingen gikk over mål.

Selv om Inter skapte noen halvsjanser var det likevel Napoli som økte ledelsen da Higuain skjøt et velplassert skudd i det lengste hjørne fra tjue meter.

Icardi testet skuddfoten halvveis i andre omgang, men måtte se skuddet gå utenfor. Palacio noterte seg for sitt fjerde Serie A-mål da han reduserte etter syttito minutter. Etter mye klabb og babb i feltet slo til slutt Guarin ballen ut Palacio som banket ballen langs bakken og i mål.

Utligningen kom imidlertid fem minutter før full tid da Rocchi pekte på straffemerket etter at Henrique rev Palacio i bakken. Henrique fikk tildelt sitt andre gule kort for kvelden, og Icardi chippet straffen elegant i mål.

Dermed endte kampen som den gjorde i det motsatte oppgjøret med 2-2.