Sterk snuoperasjon senket Lazio

Yuto Nagatomo og Stefano Mauri

Det så lenge mørkt ut da vår brasilianske venn i Inter-buret, Julio Cesar meide ned Mauro Zarate. Han ble belønnet med rødt kort og straffespark i mot. Dermed måtte Diego Milito tas av banen til fordel for Inters reservekeeper, Luca Castellazzi, og da Zarate puttet ballen i mål for bortelaget så alt nærmest umulig ut for Nerazzurri.

Overraskende nok tok hjemmelaget over kampen fullstendig etter det røde kortet og skulle muligens ha snudd kampen allerede før pause. Hjemmelaget skulle likevel få sjansen da de fem minutter før pause fikk frispark fra drøye 25 meter, og ikke uventet skjøt Wesley Sneijder et meget godt frispark da han skrudde ballen opp i nærmeste kryss. Lazio-målvakt Muslera fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å slå ballen vekk, og dermed var lagene like langt.

Etterlengtet Eto’o-scoring

Hjemmelaget startet også andre omgang klart best, og etter åtte minutter kom scoringen. Evigunge Javier Zanetti mottok ballen på midtbanen og prøvde å spille gjennom Samuel Eto’o alene med keeper. Det som ser ut til å bli en dårlig pasning blir heller perfekt da en Lazio-forsvarer sklir på det glatte underlaget som så mange andre hadde gjort før han. Det utnytter kameruneren til fulle og er plutselig alene med Muslera i Lazio-buret. Han runder keeper perfekt og setter ballen i det åpne målet, og dermed er comebacket et faktum.

Da Stefano Mauri mottok det røde kortet etter en stygg takling etter 66 minutter så plutselig alt lyst ut for Nerazzurri, og den viktige kampen endte med en sterk hjemmeseier for Leonardos disipler, noe som forøvrig er deres tiende strake hjemmeseier. Dermed er Inter fortsatt ligaens sterkeste hjemmelag.

Fortsatt mulig

Napoli tapte overraskende sin kamp borte mot Palermo etter å ha ledet 1–0. Det gjør at Inter klatrer opp på andreplassen igjen, åtte poeng bak naborival Milan som vant sin kamp 1–0 mot Brescia etter en sen scoring av Robinho.

Det skal bli meget vanskelig å vinne Scudettoen nå, men så lenge det er en teoretisk mulighet kan vi si at det fortsatt er åpent! Inter skal nå ut mot Cesena på lørdag som ligger på en 16. plass.

Bilde: Claudio Villa, zimbio.com