Sterk seier mot Napoli

Nå er det nemlig Inter som er nærmest Juventus. Og Inter viser seg som et slagkraftig lag når de møter de største kanonene. Napoli, AC Milan, Fiorentina og Juventus har alle opplevd nederlag mot Inter dette første halvåret. Eneste feilskjæret er Roma. Men det var også sesongens andre kamp.

Stramaccioni beskrev Napoli som sterke motstandere, og det var neppe mange interisti som følte seg trygge på seier før kamp. Inter fikk Cassano tilbake til denne kampen, og hadde muligheten til å stille med den fryktinngytende trioen i form av Cassano, Palacio og Milito. Men Stramaccioni ville ikke gi Napoli mye rom, og bestemte seg for en mer trygg 3-5-2-formasjon. I forsvar manglet man Samuel, men i stedet for å sette innlånte Matias Silvestre der, gikk Stramaccioni for Esteban Cambiasso.

Diego Milito

Håpet om seier ble fort til sterk tro, da Fredy Guarin sendte Inter i føringen før ti minutter var spilt. Og det målet var også en real godbit – spesielt for trenerteamet. For det var liten tvil om at cornervarianten som førte til målet var innøvd på treningsfeltet i dagene før kampen. Stramaccioni sendte to karer på knappe 1.70, med navn Nagatomo og Gargano, på fremste stolpe, og mange klødde seg i håret. Så sender Cassano ballen inn i feltet, hvor Guarin kom på et sugende mål og satte ballen relativt enkelt i mål. Feiringen, som det alltid er med Guarin, er en feiring Inzaghi verdig.

Kampen gikk sin gang, og Napoli kunne notere seg for flest sjanser. Men Inter hadde bestemt seg for å være dødelige effektive, og økte like godt ledelsen i det 39. minutt. Formsterke Guarin sendte en sikker ball til Milito, som koste seg litt med ballen, før han sendte den ned i hjørnet og forbi De Sanctis i Napolis mål. Det var superargentinerens åttende Serie A-mål for sesongen. Da lagene gikk til pause, stod Inter med to skudd, to skudd på mål og to mål, mens resultattavlen viste 2-0.

Defensiv andreomgang

Inter gikk til pause med en overbevisende 2-0-seier, og Stramaccioni virket ikke særlig hypp på å gi fra seg den ledelsen. Det merket man på taktikkendringene, og Inter møtte de siste 45 minuttene med en defensiv innstilling. Men Napoli svarte fort, og Cavani stod for reduseringen. Målet skulle dog være annullert for offside. En avgjørelse som feier sin i rekken av uendelig mange dommerfeil denne sesongen – både for og mot Inter.

Men så mange flere sjanser enn det skulle ikke Napoli få. Inter satte inn en enda sterkere defensiv, og Napoli fikk trylle mye ball uten å komme til det helt store. Kampen blåste av kampen, og en 2-1-seier over Napoli var et faktum. Med det befester Inter sin posisjon i toppen av tabellen, og viser at de for alvor er med.