Status for overgangsryktene

Alexis Sanchez og Javier Zanetti

Alexis Sanchez har vært linket til oss flere ganger det siste året. Han er kjent som «El Niño Maravilla», vidunderbarnet, i ordenes rette forstand; han har vært en åpenbaring for fotballverden og har fått en høy stjerne hos Inter. Akkurat nå ser dette ut som den spilleren som er nærmest en overgang til den blåsvarte delen av Milano, men ryktene varierer hele tiden.

Det som er klart er at Marco Branca og Piero Ausilio er veldig interesserte i å involvere unggutter fra vår egen klubb. Problemet igjen er at Udinese er mest interesserte i en ren pengehandel, men litt etter litt har de blitt mer villige til å komme over i tankegangen til Inter. Inter har, etter ryktene, kommet med bud som ligger rundt 20 millioner euro. I det budet inkluderes også Joel Obi eller et lån av Coutinho. Udinese vil ha hele Coutinho, men Inter er absolutt ikke villig til å gå med på det, da de er sikre på at han vil bli veldig god og nyttig innen tre år. I tillegg til dette kan det inkluderes Primavera-spillere.

De aller siste ryktene inkluderer den litt mer erfarne MacDonald Mariga. Da synker prisen ned til 15 millioner euro. Det er ingen tvil at Alexis Sanchez vil til Inter og Udinese har lyst til å selge spilleren til Inter, men araberne som for tiden kjører løpet i England har pengene. Likevel er det Inter som er den mest sannsynlige destinasjonen for Sanchez, på grunn av hans og Inters vilje til å få han til Milano.

En argentiner i Manchester

Et annet alternativ til Sanchez, er Carlos Tevez. Mannen fra Argentina har imponert de fleste med sine blendende kvaliteter og målteft. Han er hardtarbeidende, samtidig som han kan snu en kamp før du har fått blunket. Problemene er hans evigvarende lengsel tilbake til sitt hjemland og familien sin, i tillegg til hans høye kjøpesum.
Han har flere ganger sagt at han brenner for å spille fotball; sist nå nettopp da han sa han ikke var sikker på han ville være med i neste VM. Og da var det ikke snakk om han blir tatt ut eller ikke – men på hans vilje.

Selv om ikke denne handelen ser veldig sannsynlig akkurat nå, sa den søramerikanske overgangseksperten Jose Alberti at Tevez vil befinne seg i nettopp Inter neste sesong. Så skal det sies at det ikke alltid er lurt å høre på slike eksperter. Eden Hazard har også blitt ryktet til oss. Moratti bekreftet at hans sønn liker spilleren veldig godt, men nå ser det ut til å ha stoppet der.

Fornyelse på midten?

Ever Banega

Ausilio uttalte nylig til inter.it at vi trenger en midtbanespiller. Angrepet og forsvaret ble ryddet oppi i januar. Som følge har man naturligvis blitt knyttet til en del midtbanespillere: Montolivo, Poli, Fernando, Parolo og Banega. Branca var på plass i Dublin under Europa League-finalen for å følge på med Fernando. Han er ung, noe som passer til Morattis nye plan for spillerkjøp, men det spørs om han har de kvalitetene som trengs: Han er ellers lik i spillestilen som Mascherano, nemlig taklingssterk og en ballvinnende type, og med tanke på at Ausilio i samme intervjuet sa at Mascherano ikke passet oss 100 prosent, kan man tvile på om Inter virkelig vil ha denne spilleren.

Riccardo Montolivo har lenge blitt ryktet, tildels på grunn av hans kvaliteter, mens også kontrakt snart går ut og dermed kan bli billig stallfyll. Milan er også interessert i spilleren, noe som gjør det litt mindre sannsynlig. Etter at Inter kjøpte Ranocchia og Pazzini i januar, vil de nå få enda flere italienere i stallen. Dette skal gjøres med overraskelsen Marco Parolo i Cesena og Andrea Poli fra nedrykkslaget Sampdoria. Til tross for at flere av disse spillerne er interessante, er det kanskje Ever Banega fra Valencia som åpner de fleste sine øyne. Bråkmakeren kom fra Boca Juniors til Valencia for 17,5 millioner euro, men ettersom Valencia nærmest er i en økonomisk krise, håper Inter å få han for så lite som 8 millioner. Han er for tiden verdsatt til 12 millioner, men med tanke på den økonomiske situasjonen de er i, vil 8 millioner godt mulig være nok for å få flyttet Banega fra Spania til Italia.

Og hvem forsvinner?

Sulley Muntari

Julio Cesar og Diego Milito er bekreftet, de vil være her også neste år. MacDonald Mariga kan som nevnt forlate oss. Akkurat nå kan det fort bli til Udinese, som en del av en Sanchez-avtale. Det er ingen hemmelighet at Inter prøver å kvitte seg med Sulley Muntari, og det skal de også fortsette med i sommer. Victor Obinna og David Suazos kontrakt går ut i løpet av sommeren, og disse figurerer neppe i fremtidsplanene.

En spiller som er ønsket ut av mange Interisti er Goran Pandev. Den tidligere Lazio-angriperen har ikke klart å imponere i år, og med Bayern München som viste antydninger til interesse etter møtet i Champions League, er det mange som også har håp om at han forsvinner. Houssine Kharja bør være en spiller som bare kom inn et halvår, sa hei, ga sitt beste og forsvinner etter det.

Kilder: Gazzetta dello Sport, inter.it
Bilder: inter.it, valenciacf.com