Spillervurderinger: Twente–Inter

Wesley Sneijder mot Twente

I tillegg til å ha fått inn en ny trener i Rafael Benitez, har Inter fått inn noen nye unggutter som i tillegg til å ha fått en del spilletid i Serie A, også har blitt tatt ut i Champions League-troppen. Laget står med en sterk fjorsesong bak seg, men i dagens kamp var det ikke mye å se av denne storheten. Det er ikke til å komme bort i fra at spillesystemet har blitt noe forandret etter at José Mourinho forsvant til Real Madrid. Benitez har tidligere sagt at han vil gå frem med en mer offensiv spillerstil enn fjorårets Inter. Heller ikke dette var lett å se i dag.

Inter hadde nå reist til Enschede for å møte FC Twente på De Grolsch Veste. Til tross for å nylig ha vunnet Champions League, var det overraskende få Intersupportere på stadionet. De få tilreiste fikk se et helt nytt Inter med en ny spillestil og mange kamprustne spillere. Det kunne man se allerede i starten. Twente gikk hardt til verks og presset på fra første spilleminutt. Etter 13 minutter hadde Julio César allerede vartet opp med noen flotte redninger. Riktignok tok det ikke lang tid før Sneijder ville endre på kampbildet. En Milito ute av form viste klasse da han fintet seg gjennom forsvaret og smalt ballen knallhardt på Mihaylov i Twentes mål som måtte gi retur. Denne havnet midt i feltet, og der dukket Sneijder opp i sin vante posisjon og banket ballen i nettet. En flott start for Inter, og det var kun spilt 15 minutter.

Tre minutter senere stormer hjemmelaget i angrep, og Samuel går på en noe enkel finte og lager et unødvendig frispark. Frisparket blir tatt av Janssen som setter den vakkert i nærmeste kryss fra 18 meter. Til tross for at skuddet ble satt i det såkalte keeperhjørnet, var den utagbar for Julio César. En nydelig scoring. Twente hadde dermed utlignet.

Etter dette fortsetter Twente med å spille god fotball. Inters keeper blir satt under mange prøvelser og varter opp med noen kvalitetsredninger som holder bortelaget inne i kampen. Etter 30 minutter får Twente en corner. Ballen skrus inn fra Inters venstreside. Der stiger Milito opp og header ballen i eget nett! En katastrofe for mannen som egenhendig senket Bayern München i fjorårets Champions League-finale. Hjemmelaget var nå i føringen.

Denne første omgangen var preget av et Inter-lag som så ut til å mangle en del vilje. Enkelte spillere var på hugget, men når resten av laget ikke var det, ble det vanskelig å komme til de store sjansene. Riktignok skjøt Cambiasso i tverrliggeren etter 34 minutter. Heldigvis for Inter har de en spiller som ser ut til å være i kjempeform – Samuel Eto’o. Han mottar en ball rett foran Twentes 16-meter og sender ballen vakkert ned i Mihaylovs lengste hjørne. En typisk goalgetter-scoring. Lagene gikk til pause på stillingen 2–2.

Etter hvilen begynner bortelaget å spille seg varm i trøyen, men kommer aldri helt til de store sjansene. Når Twente heller ikke får til noe spesielt, dør kampen ut på 2–2, et resultat begge lag kan være fornøyd med, kampbildet sett under ett.

Spillervurderinger:

Julio César: 7 – Han viser seg til tider som den klassekeeperen han er og varter opp med noen nydelige redninger. Målene han fikk imot kan han ikke bebreides for. Et frisparkmål som var utagbar og et selvmål. Han var kanskje litt passiv i den hendelsen, men i den situasjonen er det ikke lett å være keeper.

Javier Zanetti: 6 – En av de viktigste spillerne i fjor hadde ikke sin livs kamp i dag. Virker kamprusten, noe han ikke er alene om. Han slo til og med noen feilpasninger, noe han ikke gjør så ofte. Vinner noen viktige dueller på egen banehalvdel.

Walter Samuel: 5 – Skuffende CL-start fra en ellers så stabil midtstopper. I mange av duellene henger han rett og slett ikke med og er på etterskudd. Dårlig også i markeringene. Forårsaket frisparket som ble omgjort til mål etter en klønete takling.

Lucimar Lucio: 7 – Når én stopper feiler, trer en annen inn og tar over. Lucio gjør en god kamp i dag med mange vitale taklinger. Han er også en viktig brikke offensivt med sine lange løp. Viser god teknikk og mister sjeldent ballen til tross for at han er midtstopper. En god kamp.

Maicon Douglas: 6 – Én av Intergutta som fikk pris for sin innsats i fjorårets sesong. Gjorde også et godt VM. Den gode formen kunne man ikke se så mye til i dag. Han kommer på mange av sine velkjente løp, men pasningene sitter ikke like godt som de pleier. Mistet ballen i farlige faser av spillet. Kunne ikke regne med han i dag.

Esteban Cambiasso: 6 – Preget ikke duellene på midtbanen som han pleier å gjøre. Var overraskende usynlig. Dette til tross, hans tilstedeværelse er viktig. Låser mange rom, som gjør det vanskelig for Twente å komme til angrep.

MacDonald Mariga: 6 – Har et godt blikk og en god spilleforståelse. Kan bli viktig når han har fått spilt seg varm. Dessverre var også han til tider litt usynlig på Inters midtbane i dag.

Goran Pandev: 5 – Har en dårlig dag på jobben i dag. Kanskje den dårligste på Inters lag. Ingenting ser ut til å fungere. Dårlige touch, dårlige valg, og ellers en svak figur. Får pluss for at hele 86 % av pasningene hans treffer medspiller. Dog var mange av disse støttepasninger.

Wesley Sneijder: 7 – Var sammen med Eto’o veldig viktig i dag. Styrer den offensive delen av Inters spill på en tilfredsstillende måte. Er meget kreativ og pasningssterk noe som bevises med at hele 17 av hans i alt 18 pasninger treffer en medspiller. Scoret Inters første mål i årets Champions League.

Samuel Eto’o: 7 – Inters beste i dag. Han ble plassert ut på vingen og gjør en meget solid innsats. Han kommer med mange gode løp og gjør seg spillbar. Vinner også ballen tilbake i vitale faser av spillet. Målet var det klasse over.

Diego Milito: 5 – Skuffende innsats av fjorårets toppscorer. Ingenting fungerte, og det er tydelig at han er ute av form. Var toneangivende foran den første scoringen, men var ellers svak.

Innbyttere:

Phillippe Coutinho: 6 – Kom inn for Pandev i det 58. spilleminutt. Legger inn en god innsats. Han er veldig kvikk i beinene, bra overblikk og har en god teknikk. Ble kanskje litt for svak mot Twentes forsvarere, men det er lett å se at dette er et stort talent. Hadde også muligheten til å score.

Sulley Muntari: X – Har ikke vurderingsgrunnlag.

Bilde: Inter.it