Spillervurderinger: Inter–Barcelona

Før kampen var det mye snakk om alle de potensielle duellene som kunne utarte seg på banen. Sneijder vs. Messi. Maicon vs. Alves. Julio César vs. Victor Valdes. Alle de førstenevnte gikk seirende ut da Inter sikret seg en velfortjent seier. Kampen endte 3-1, og Inter har med det sikret seg et godt utgangspunkt foran returen på Camp Nou i Barcelona.

Kampen startet meget uheldig for hjemmelaget. Tidligere Inter-back Maxwell kom seg farlig lett forbi Inters høyreside og kunne med enkelthet sende en perfekt 45-graderspasning ut til en umarkert Pedro som satte ballen kontant bak Julio César. 0-1.

Dette var en kamp Inter ikke kunne tape. En seier på Stadio Giuseppe Meazza ville gjøre returen i Barcelona så mye enklere. Mye tyder på at hjemmelaget hadde det i bakhodet, for etter 30 minutter ut i kampen, mottok Milito en pasning fra Eto’o. Argentineren, med tre Barcelona-spillere i ryggen, fikk sendt en perfekt pasning til en umarkert Sneijder som lett kunne sette ballen i mål. Inter hadde redusert, og kampen var på ny åpen. Lite skjedde etter dette og før pause.

Etter hvilen starter kavaleriet. Bare tre minutter ut i andre omgang fikk Maicon en pasning fra Milito rett foran femmeteren, dro av seg Keita og tuppet ballen i mål. Det stod 2-1 til Inter. Det sluttet ikke her. For etter i alt 61 spilte minutter kom Eto’o seg fri på høyrekanten og spilte ballen inn i sekstenmeteren. Der traff han Sneijder som headet ballen videre til Milito som omsatte sjansen til mål. Han var nok noenlunde offside, men dommeren godkjente målet, og Inter ledet dermed 3-1! Herifra var det mye frem og tilbake, men Barcelona ville ikke gi opp. De kom seg mange ganger fremover på banen, men de kom ikke til de aller største sjansene. Forsvaret spilte godt foran Julio César i andre omgang. Det ble i alt 3-1 til Inter, et resultat som var meget fortjent. Det kunne fort blitt mer, i og med at Milito brant noen store sjanser i første omgang.

Spillervurderinger:

Julio César: 8 – Gjorde en veldig god figur i dagens kamp. Han slapp inn ett mål, men når Pedro står såpass umarkert som han gjorde skulle det bare mangle. Hadde noen kvalitetsredninger.

Maicon: 8 – Skaper veldig mye offensivt og kroner det hele med en fin scoring. Sammen med Sneijder var han drivkraften i Inters offensive del. Var passiv da Maxwell lekte seg gjennom på Inters høyreside, noe som resulterte i Barcelona-scoring. Ble byttet ut etter 73 minutter grunnet en skade.

Lucio: 7 – Startet horribelt. Mange feilpasninger. Stod ofte feilplassert og forsvarsspillet i Barcelonas angrep, som resulterte i mål, var hårreisende. Til gjengjeld spiller han seg veldig opp i andre omgang og står som en bauta, sammen med Samuel. Jevnt over god innsats i dag.

Samuel: 8 – Er viktig i dag. Gjør færre feil enn Lucio, og blir dermed litt mer usynlig. Er der når det gjelder som mest. Han kom med mange vitale brytninger som hindret spansk mål.

Zanetti: 9 – Il Capitano virkelig storspilte. Mange var redd han kanskje kom til å slite mot den 14 år yngre stjerna, Lionel Messi. Så feil kunne de ta. Han var overalt og gjorde alt riktig. Det er ikke mange som kan skryte på seg å ha fått Messi til å bli usynlig. Det gjorde Zanetti. En av banens beste.

Cambiasso: 8 – Nesten så også han får en nier. Cambiasso har vist seg gjennom store deler av sesongen å være én av Inters viktigste spillere. Han viser det ikke noe mindre i dag. Han er virkelig overalt og kommer med takling etter takling, og stort sett alle er rene. Vanskelig å si hva som hadde skjedd om han ikke hadde spilt i dag. Slår noen feilpasninger, men gjør opp for seg med storartet defensivt spill.

Motta: 6 – Startet kampen elendig. Feilpasning etter feilpasning. I en semifinale i Champions League er det ikke rom for feilpasninger. Viser noen positive takter uten ball, hva plassering angår. Gjør rommet til Barcelona mindre. Kampen sett under ett, gjør han en helt OK innsats i kveld.

Pandev: 6 – Sliter med å sette en endelig karakter på han, men han ender på en sekser. Kunne kanskje gitt en svakere dom. For all del, han viser noen tekniske godbiter og avanserer ofte med ballen. Samtidig mister han ballen altfor ofte, og spiller mye feil. Han har vært svak i mange kamper nå, og undertegnede mistenker en liten formsvikt.

Sneijder: 9 – Banens beste. I dag står han frem som den spilleren Inter lenge har lett lenge etter – en kreativ og teknisk midtbanespiller, som motstanderne sliter å forsvare seg mot. Ett mål og én målgivende pasning tallfester hans betydning i kveldens oppgjør.

Milito: 9 – Nesten en perfekt kamp i dag. Ett mål og to målgivende pasninger taler for seg selv. Er en konstant trussel for spanjolenes midtstoppere, og han er vanskelig å få has på. Brenner noen store sjanser som dessverre trekker noe av helhetsinntrykket litt ned. Uansett, en fabelaktig kamp av ”Il Principe”.

Eto’o: 8 – En viktig brikke i Inters angrep. Har en hurtighet som er meget skummel. Livsfarlig i kontringene. Var tredje sist på ballen ved et par av målene. Blir noen ganger litt i skyggen av Milito, men gjør en god kamp i dag.

Innbyttere:

Stankovic: 6 – Kommer inn etter 56 minutter for en svak Pandev. Er god defensivt i dag, og kom med noen viktige taklinger. Ellers var han litt usynlig til tider, og kommer ikke helt i gang.

Chivu: 6 – Inn for Maicon etter 73 minutter. Ikke lett å vurdere. Så lite til han.

Balotelli: 5 – Inn for Milito etter 75 minutter. Lite borti ballen, men det lille han gjør er ikke veldig bra. Mister ballen, spiller mye feil og bare jogger rundt i ring. Virker veldig uinspirert. Rart med tanke på omfanget av dagens kamp.

Bilde: inter.it