Spillervurderinger: Fiorentina – Inter

Dagens kamp i Firenze på Stadio Artemio Franchi ble ikke helt slik vi ville det. Til tross for at det var en kamp med få store sjanser, endte den 2-2. Et resultat Inter strengt tatt ikke trengte. Nå er de bare to poeng foran Roma, og laget fra hovedstaden møter Atalanta, som ligger på attende plass, på hjemmebane. Dette er en kamp Roma potensielt bør vinne, og de vil dermed ta over tabelledelsen.

Kampen startet bra sett med Interøyne. En corner tatt av Sneijder i tredje spilleminutt traff Milito som headet den kontant i stanga. Han burde ha scoret. Bare syv minutter senere, avsluttet Kerrison en vanvittig kontring fra hjemmelaget og satte inn kampens første mål. Man kan kanskje stille spørsmålstegn til Lucio, som var meget passiv og glapp markeringen totalt. Lagene går til pause med 1-0. Denne omgangen var ikke en skjønnhet for øyet. Sjansene var sjeldne og Inter virket ikke veldig spillesugne. De få gangene Inter hadde en overgangsmulighet var særlig spissene veldig stillestående, og ballfører slet da å finne noen å spille på.

Etter pause gikk det noe bedre. Fiorentina var fortsatt skumle, og hadde noen ekle kontringer. Jovetic var særlig på hugget, og Inters midstoppere fikk det ikke lett mot han. I det 75. spilleminutt skulle endelig Inter få hull på byllen. Sneijder snur spillet, sentrer til Maicon som sender en eminent cross til Milito, som gjengjelder misset fra første omgang. Denne gangen setter han ballen i mål. 1-1.

Bare seks minutter senere kom det alle Interfans hadde ventet på – en scoring som ville sende oss i tet. Nok en gang er det Sneijder som starter angrepet. Han sender ballen ut til Balotelli som står og venter på høyrekanten. “Super Mario” kommer med en flott crosser som nå Eto’o putter i mål. Vi er i ledelsen i Firenze!

Lykken er kortvarig. Bare to minutter senere får hjemmelaget corner. Jovetic står klar og sender en pasning som forsvaret til Inter sliter med å få klarert. Når i tillegg markeringen glipper, kan Krøldrup med enkelthet sette ballen i mål. Kampens siste scoring kom på verst tenkelig tidspunkt for Inter. Det ble 2-2. Et resultat som i og for seg er et godt bilde på kampen. Sjansene var få, og det var strengt tatt hjemmelaget som stod for ballbesittelsen. 60% mot Inters 40%.

Spillervurderinger:

Vurderingene gir karakter fra 1 til 10, der 1 er dårligst og 10 er best. Jeg vil bedømme slik det gjøres på Football Manager, der enhver spiller starter med 6. Spilleren vil da enten kunne gå opp eller ned i karakter, alt ettersom hvordan vedkommende spiller. Dagnes vurderinger bærer preg av et tilsynelatende passivt Inter-lag med mange seksere.

Julio César: 6 – Han fikk ikke så mye å gjøre idag. Målene han slapp inn kan han ikke klandres for. Sto riktig plassert til enhver tid, men var mange ganger litt for slepphendt. Han kunne fort tabbet seg ut slik at Inter hadde tapt idag.

Maicon: 6 – Ett av lyspunktene idag. Han er som han alltid er; meget offensiv. Dette fører til mange gode innlegg. Synd spissene ikke alltid hang med. Kroner dagens innsats med en assist. Når det er sagt, hang han ikke med i det hele tatt mot Jovetic, som var meget god idag. Tapte altfor mange dueller i eget forsvar.

Lucio: 5 – I forrige kamp var Lucio god og Samuel svak. Idag var det omvendt. Keirrison mål er ene og alene Lucios feil. Han hang rett og slett ikke med, og glapp i markeringen. Den brasilianske spissen kom seg altfor lett forbi, og kunne enkelt sette inn 1-0. Det hjalp ikke akkurat at Samuel nettopp hadde taklet, og lå nede slik at han opphevet offsiden. Lucio hadde noen gode taklinger, men han imponerte ikke idag.

Samuel: 6 – Den beste midtstopperen idag, hvis det betyr noe. Gjennomgangsproblemet i dagens kamp var forsvaret, og der må Samuel finne seg i å bli nevnt med negative ord. Han opphevet offsiden på førstemålet. Det ble skjebnesvangert. Når det er sagt, kom han med noen vitale taklinger som hindret målsjanser for hjemmelaget. Han sto til tider veldig godt plassert og krympet dermed spillerommet til Viola. Ikke mer enn grei idag.

Chivu: 6 – Det skjedde ikke så altfor mye på Inters venstrekant idag. Mye av grunnen til det er at Fiorentina skapte de fleste av sjansene sine enten gjennom midten eller på venstrekanten, der Jovetic var maestro. Chivu var veldig årvåken idag og kom med noen viktige brytninger.

Zanetti: 6 – Som Chivu litt for lite med i spillet idag. Til tider usynlig. Dog viser han seg alltid frem når han først får muligheten.

Cambiasso: 7 – Han får nesten en åtter idag. Mange vil kanskje være uenige, men Cambiasso var blant Inters beste, om ikke den beste. Som vanlig var han overalt. Han går seirende ut av så å si hver eneste duell, og han står rett plassert hele tiden. Vanskelig å si hva som hadde skjedd om han ikke hadde spilt idag. Han var meget viktig for laget i denne kampen.

Sneijder: 7 – Litt som Cambiasso, bare den offensive varianten. Han prøver seg med mange skudd. Noen dårlige, men også noen skumle. Det viktigste er at han er med på å angripe. Det var det ikke mange Interspillere som gjorde idag. Var servitør og maestro idag også. De fleste angrepene startet med Sneijder. Var til tider litt usynlig, men jevnt over god idag.

Pandev: 4 – Inters dårligste idag. Kanskje litt streng vurdering, men han ødelegger veldig for laget. Løper seg bort, mister ballen altfor ofte, og dét i viktige overgangsfaser. Som om ikke det er nok, så lager han til og med frispark mot seg stadig vekk. Dette var skuffende.

Eto’o: 7 – Gjør som spisser skal – score. Viser målteft på 2-1-scoringen. Er med på mye offensivt. Til tross for at han til tider var litt beskjeden, så var han god idag.

Milito: 6 – Ikke så giftig som han pleier å være. Skaper mye, men brenner mye også. Han fikk noen sjanser han burde ha scoret på. Særlig headingen tidlig i første omgang. Går mye i offside, selv om han ikke var så ille idag som han pleier. Til tross for dette scoret han mål, og det var et fint ett.

Innbyttere:

Balotelli: 6 – Kom inn for Chivu rett etter pause. Gjorde en forholdsvis fin figur idag. Assisten han hadde på 2-1-målet var nydelig. Han prøver seg litt for mye. Mister ballen for ofte. I tillegg faller han altfor lett, og er heldig som ikke får gult for filming idag. Dog bedre idag enn mot CSKA.

Muntari: 5 – Inn for Pandev i 70. minutt. Nesten helt usynlig den lille tiden han spilte. Det lille han gjorde var greit, men ikke overbevisende.

Quaresma: X – Inn for Cambiasso. Spilte for lite til å kunne vurdere.

Bilde: inter.it